F1 - Η Ferrari κάνει τα πάντα για να πάρει τον Νιούι

F1 - Η Ferrari κάνει τα πάντα για να πάρει τον Νιούι
Η ιταλική ομάδα προσπαθεί να πείσει τον διάσημο τεχνικό να γίνει μέλος της το συντομότερο δυνατό και ουσιαστικά του δίνει «λευκή επιταγή».

Το σίριαλ αποχώρησης του Άντριαν Νιούι από τη Red Bull Racing έχει ταράξει τα… νερά της Formula 1 τις τελευταίες ημέρες. Ο Βρετανός τεχνικός είναι απογοητευμένος με την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην αυστριακή ομάδα και θέλει να αφήσει τη θέση του.

Τα τελευταία 24ωρα έχει χυθεί αρκετό «διαδικτυακό μελάνι» σχετικά με το μέλλον του Νιούι και ποιος θα είναι ο επόμενος εργοδότης του. Οι ομάδες που διεκδικούν την υπογραφή του με τις υψηλότερες αξιώσεις είναι οι Scuderia Ferrari και Aston Martin. Οι δυο τους θα μονομαχίσουν σκληρά για τον «γκουρού» του σχεδιασμού, με τη βρετανική ομάδα να του έχει κάνει μια πολύ δελεαστική πρόταση.

Σύμφωνα με την gazzetta dello sport, η Ferrari έχει δώσει «λευκή επιταγή» στον Νιούι και έχει ήδη ετοιμάσει έναν ειδικό ρόλο για εκείνον στο Μαρανέλο. Ο ρόλος αυτός θα είναι του «Ειδικού Συμβούλου» και δεν θα απαιτεί καθημερινή παρουσία του Βρετανού στο εργοστάσιο ούτε σε όλους τους αγώνες. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από το τι αναφέρεται στο συμβόλαιό του με τη Red Bull Racing και το χρονικό διάστημα υποχρεωτικής άδειας που πρέπει να πάρει.

Έντριαν Νιούι
Φωτογραφία: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Σύμφωνα με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, ο Νιούι μπορεί να πιάσει δουλειά σε αντίπαλη ομάδα των «ταύρων» το 2027. Αυτό είναι καταστροφικό για τα μεσοπρόθεσμα σχέδια της Scuderia. Όμως, όπως αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, η Ferrari είναι διατεθειμένη να πληρώσει τη Red Bull Racing για να μειώσει τη διάρκεια της υποχρεωτικής του άδειας. Στόχος είναι να δουλέψει όσο περισσότερο είναι εφικτό στο μονοθέσιο του 2026.

Θυμίζουμε πως εκείνη τη σεζόν οι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1 αλλάζουν σημαντικά και μαζί με τα νέα μονοθέσια θα δούμε και νέες μονάδες ισχύος. Ο Νιούι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο μονοθέσιο του 2026 και όλες οι ομάδες θα τον ήθελαν στις τάξεις τους.

Σε περίπτωση που η Ferrari καταφέρει να αποσπάσει την υπογραφή του, τότε θα δημιουργήσει μία νέα «Dream Team» στη Formula 1. Πέρα από τον Βρετανό τεχνικό στις τάξεις της θα έχει τους Λιούις Χάμιλτον, Σαρλ Λεκλέρ και Φρεντ Βασέρ και στόχος τους είναι να κατακτήσουν την κορυφή.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!