Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition: Γιορτάζοντας τον Έλβις και τη «Memphis Mafia» (vid)

Νίκος Βιτσιλάκης
Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition: Γιορτάζοντας τον Έλβις και τη «Memphis Mafia» (vid)
Η Triumph Motorcycles αποκάλυψε ένα συλλεκτικό και περιορισμένης παραγωγής Bonneville T120 με το όνομα του αμερικάνου θρύλου Έλβις Πρίσλεϊ.

Συνδυάζοντας modern classic στιλ και μοντέρνα χαρακτηριστικά, αυτό το Limited Edition μοντέλο φέρνει στην επιφάνεια στιλιστικά στοιχεία από την εμβληματική έκδοση Comeback Special του Έλβις από το '68. Έντονα χρυσά γράμματα ELVIS, μαζί με την υπογραφή του Πρίσλεϊ, εμφανίζονται σε περίοπτη θέση στο ρεζερβουάρ και στα πλαϊνά πάνελ, μαζί με ένα διακριτικό «Taking Care of Business in a Flash» έμβλημα.

Triumph Bo
Φωτογραφίες: Triumph

Ο πλούσιος συνδυασμός χρωμάτων Carnival Red εμπνεύστηκε από το προσαρμοσμένο J Daar Bonneville που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Elvis Presley το 2023. Και ακριβώς όπως το Bonneville T120 TT που εμφανίστηκε στο Comedy Western Stay Away Joe και τα Bonnevilles που ήταν χαρισμένα στη Μαφία του Μέμφις το 1965, το σύγχρονο T120 διατηρεί το εμβληματικό DNA της Bonneville, τη διαχρονική σιλουέτα και το διακριτικό γλυπτό ρεζερβουάρ που είχε εντυπωσιάσει στη μοτοσυκλέτα του Έλβις.

Triumph Bonneville
Φωτογραφίες: Triumph

Οι ρίγες σε ασημί αλουμίνιο συμπληρώνουν τις ζωγραφισμένες στο χέρι χρυσές λεπτομέρειες. Σε περιορισμένη παραγωγή 925 μοτοσυκλετών παγκοσμίως, όλα τα συλλεκτικά μοντέλα διαθέτουν ειδική αριθμημένη πλακέτα στο τιμόνι, φυσικά με την υπογραφή Elvis Presley χαραγμένη με λέιζερ.

Memphis Mafia Bonnevilles

Triumph Bonneville
Φωτογραφίες: Triumph

Η πρώτη επαφή του Έλβις με την Triumph Motorcycles έγινε το 1965 και ενώ έκανε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα και περνούσε χρόνο με τους στενότερους φίλους του, γνωστούς ως «Μαφία του Μέμφις», στο σπίτι του στο Bel Air. Ο φίλος του Τζέρι Σίλλινγκ είχε παραγγείλει ένα T120 Bonneville και ο Elvis το πήρε για μια βόλτα στη γειτονιά. Όταν επέστρεψε, ζήτησε από τον συνεργάτη του Άλαν Φόρτις να παραγγείλει από ένα για όλη την παρέα του!. Ο έμπορος μοτοσυκλετών Μπιλ Ρόμπερτσον κατάφερε να παραδώσει επτά Τ120 εκείνο το βράδυ και ακολούθησαν άλλα δύο την επόμενη μέρα, Τότε ήταν που ο Έλβις και οι φίλοι του άρχισαν να βολτάρουν γύρω από το Bel Air αργά το βράδυ και σταμάτησαν μόνο όταν οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία.

Triumph Bonneville
Φωτογραφίες: Triumph

Η ιστορία της Μαφίας του Μέμφις ενέπνευσε μια μοναδική στο είδος της μοτοσικλέτα Bonneville Elvis Presley και την αντίστοιχη Gibson Les Paul Guitar, η οποία πουλήθηκε έναντι 20.000 δολαρίων στη δημοπρασία Amelia Island που πραγματοποιήθηκε από την Bonhams Cars νωρίτερα φέτος. Η δημοπρασία ήταν για τη βοήθεια του φιλανθρωπικού ιδρύματος Elvis Presley, το οποίο συνεχίζει την κληρονομιά της γενναιοδωρίας του Έλβις υποστηρίζοντας πολυάριθμα ευαγή ιδρύματα.

Τον Ιούλιο στους δρόμους

Triumph Bonneville
Φωτογραφίες: Triumph

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να βγει στο εμπόριο μέσα στον Ιούλιο και αν θέλετε να απόκτήσετε μία εκ των 925 που θα διατεθούν παγκοσμίως, μάλλον θα πρέπει να βιαστείτε. Για τιμές και άλλα σχετικά μπορείτε να απευθυνθείτε στην αντιπροσωπεία.

Φωτογραφίες: Triumph

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!