WRC, Ράλλυ Πολωνίας: Ο Τάνακ έκανε το πρώτο βήμα

Κώστας Παστρίμας
WRC, Ράλλυ Πολωνίας: Ο Τάνακ έκανε το πρώτο βήμα
Ο οδηγός της Hyundai ήταν ταχύτερος στην 1η Ειδική Διαδρομή, που άνοιξε το πρόγραμμα του αγώνα.

Η δράση για το Ράλλυ Πολωνίας, τον έβδομο φετινό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 27/6 με τη διεξαγωγή της πρώτης Ειδικής Διαδρομής του αγώνα, Αυτή ήταν η μήκους μόλις 2,5 χιλιομέτρων χωμάτινη Mikolajki Arena, μια υπερειδική διαδρομή μέσα στην πόλη, που συγκέντρωσε χιλιάδες θεατές.

Ταχύτερος στην εναρκτήρια ΕΔ του Ράλλυ Πολωνίας ήταν ο Οτ Τάνακ με το Hyundai i20 N Rally1. Ο Εσθονός ήταν κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος του Τιερί Νεβίλ, που τρέχει με το ίδιο αυτοκίνητο και είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Ο Τάνακ σημειώσε τον καλύτερο χρόνο και το πρωί, στο shakedown, κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του για αυτόν τον αγώνα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Έλφιν Έβανς με το Toyota GR Yaris Rally1. O Βρετανός ήταν μόλις 3 δέκατα πιο αργός από τον Νεβίλ και επίσης 3 δέκατα ταχύτερος από τον Τακαμότο Κατσούτα με το ίδιο αυτοκίνητο. Ακολούθησαν οι Μίκελσεν (Hyundai), Φουρμό (M-Sport Ford) και Ροβάνπερα (Toyota) ο οποίος πήρε την τελευταία στιγμή εντολή να τρέξει στον αγώνα, μετά το τροχαίο ατύχημα και τον τραυματισμό του Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο «πραγματικός» αγώνας στην Πολωνία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28/6, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει επτά Ειδικές Διαδρομές μήκους 113,5 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Αποτελέσματα 1ης ΕΔ

Ραλλυ Πολωνίας

Φωτογραφία: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!