Aprilia RS 457: To νέο κεφάλαιο στο έπος της οικογένειας RS

Νίκος Βιτσιλάκης
Aprilia RS 457: To νέο κεφάλαιο στο έπος της οικογένειας RS
Η Aprilia συμπληρώνει τη Supersport γκάμα της μπαίνοντας κυριαρχικά σε μια νέα κατηγορία, που απευθύνεται σε νέες γενιές.

Το Aprilia RS 457 ήρθε για να πάρει μια περίοπτη θέση στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρο-μεσαίων supersport και μαζί του φέρει όλη την “state of the art” τεχνολογία της ταλικής μάρκας. Πρόκειται για ένα πραγματικό sport μοντέλο που κοιτάζει προς το μέλλον απαντώντας στην αυξανόμενη ζήτηση για μοτοσικλέτες που είναι τεχνολογικά και στυλιστικά προηγμένες και, ταυτόχρονα, εύκολες και προσιτές. Ισχυρό και διασκεδαστικό, με εκλεπτυσμένες τεχνικές λύσεις και ηλεκτρονική διαχείριση που προέρχονται απευθείας από ανώτερες κατηγορίες, το Aprilia RS 457 δύσκολα θα βρεί κάτι να το ανταγωνιστεί.


Μετά την παρουσίαση τoυ RS 660, που γρήγορα έγινε το πιο δημοφιλές supersport μοντέλο στην Ευρώπη, η Aprilia συμπληρώνει προς τα κάτω τη supersport γκάμα της με το RS 457. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός εντελώς νέου σχεδίου και έχει μεταξύ των δυνατών του σημείων την ελαφριά αίσθηση, την ευκολία χειρισμού και τον προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαθέτοντας παράλληλα και την καλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος για μια μοτοσικλέτα που μπορεί να οδηγηθεί με άδεια Α2. Το πλαίσιο είναι επίσης καινούριο, αλουμινένιο περιμετρικό και συνεργάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι 41mm και μονό αμορτισέρ με ρύθμιση της προφόρτισής του.

Aprilia RS 457


Αυτή η νέα superpsort μοτοσικλέτα της Aprilia κινείται από έναν υπερσύγχρονο υγρόψυκτο κινητήρα 457cc με δύο εν σειρά κυλίνδρους, 2ΕΕΚ και τετραβάλβιδες κεφαλές, που αποδίδει 47 ίππουες, τη μέγιστη δυνατή για μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα Α2. Το καθαρό νούμερο ισχύος συνδυάζεται με το βάρος της μοτοσικλέτας: 159 κιλά χωρίς υγρά (175 κιλά σε κατάσταση λειτουργίας) για μια αναλογία ισχύος/βάρους που είναι απλά ασυναγώνιστη. Σύμφωνα με την παράδοση της Aprilia, ο στάνταρ ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι πληρέστατος: γκάζι Ride by Wire, τρία riding modes, ABS και traction control ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα και με δυνατότητα απενεργοποίησης, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό κιβώτιο quickshifter +/- για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη.

Aprilia RS 457


To Aprilia RS 457 έχει σχεδιαστεί για τους αναβάτες που κάνουν το επόμενο βήμα τους, στο δρόμο και στην πίστα. Στα εργονομικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται clip-on τιμόνι που έχει προσαρμοστεί πάνω από την άνω πλάκα του πιρουνιού, μια εφαρμογή που παρέχει τον τέλειο συνδυασμό σπορ χειρισμού και άνεσης στην οδήγηση. Το ακρωνύμιο RS αντιπροσωπεύει την άποψη της Aprilia για τον sport χαρακτήρα.

Aprilia RS 457

To RS 457 ανήκει στις μοτοσικλέτες που έχουν σχεδιαστεί για να εκπλήσσουν με καινοτομίες που προέρχονται από μια μακρά και επιτυχημένη αγωνιστική ιστορία, η οποία έχει διαμορφώσει τη μοναδική κουλτούρα της Aprilia. Οι προβολείς LED φέρουν τη φωτεινή υπογραφή που χαρακτηρίζει τις μεγαλύτερες supersport μοτοσικλέτες της Aprilia, ενώ τα ενσωματωμένα μπροστινά φλας συμπληρώνουν μια άκρως επιθετική εμφάνιση. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει μια κομψή, αλλά και πρακτική οθόνη TFT 5 ιντσών. Τη sport εικόνα συμπληρώνουν τα χειριστήρια του τιμονιού, τα οποία διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό.

Aprilia RS 457


Το πλαίσιο αλουμινίου κάνει τo RS 457, μοναδικό στην κατηγορία του. Για τη δημιουργία του, η Aprilia έχει αξιοποιήσει όλη τη σχεδιαστική εμπειρία που έχει αποκτήσει μετά από δεκαετίες νικηφόρων αποτελεσμάτων σε όλες τις πίστες του κόσμου. Το κάρτερ είναι φέρον στοιχείο του πλαισίου και αποτελεί μια λύση που προέρχεται από το RS 660. Αυτή η σχεδίαση συμβάλει στο χαμηλό βάρος, την απόλαυση στην οδήγηση και στις δυναμικές ιδιότητες που έχουν προσδώσει φήμη στην Aprilia.

Aprilia RS 457

Το RS 457 είναι ένα ιστορικό βήμα για την Aprilia και όχι μόνο από τεχνολογικής άποψης. Πράγματι, η νέα δικύλινδρη sport μοτοσικλέτα της απευθύνεται σε νέους αναβάτες και αγορές και στόχος της είναι να απαντήσει στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για εύχρηστες, αλλά και διασκεδαστικές, τεχνολογικά και στυλιστικά πρωτοποριακές μοτοσυκλέτες που απευθύνονται σε μεγάλα τμήματα της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια, η ιταλική εταιρεία βιώνει μια μαγική περίοδο ανανέωσης και ανάπτυξης, την οποία υποστηρίζει και η συνεχής πρόοδός της στον κόσμο των αγώνων.

Aprilia RS 457


Το Aprilia RS 457 διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς (Racing Stripes, Prismatic Dark, Opalescent Light) και στην ενδεικτική λιανική τιμή των 7.199 ευρώ με τη 2ετή επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης (συνολική δηλαδή 4 χρόνια) να περιλαμβάνεται στην τιμή, ενώ υπάρχει και δυνατότητα απόκτησης με το αποκλειστικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα DreamRide Moto.

Φωτογραφίες: Aprilia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!