Rally Acropolis 2024 - O Νεβίλ ταχύτερος στο Shakedown με τη Hyundai

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Rally Acropolis 2024 - O Νεβίλ ταχύτερος στο Shakedown με τη Hyundai
Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport ήταν ο πρωταγωνιστής στην ανεπίσημη ειδική διαδρομή του Rally Acropolis για το 2024, με τον Σεμπαστιέν Οζιέ να είναι αρκετά χαμηλά στην κατάταξη.

Η δράση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του WRC ξεκίνησε για το 2024 με το καθιερωμένο Shakedown σε μία διαδρομή μήκους 3,62 χιλιομέτρων. Οι οδηγοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ έκαναν τα πρώτα τους περάσματα και πήραν μία… γεύση για το τι τους περιμένει τις επόμενες ημέρες σε έναν από τον πιο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα της χρονιάς.

Ταχύτερος στο Shakedown ήταν ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai Motorsport. Έπειτα από τρία περάσματα, ο Βέλγος σημείωσε χρόνο 2:38,2 και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εθνικό μας αγώνα. Ο Νεβίλ θα πάρει εκκίνηση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με ανεβασμένη ψυχολογία έχοντας υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Hyundai.

Στη 2η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Τακαμότο Κατσούτα της Toyota Gazoo Racing, με τον Ιάπωνα να κάνει μόλις δύο περάσματα στα οποία εντυπωσίασε. Η ταχύτερη επίδοσή του πίσω από το τιμόνι του Yaris Rally1 ήταν στο 2:39,1. Τρίτος ήταν ο Όιτ Τάνακ της Hyundai, ο οποίος ήταν 1,9 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Αντριέν Φουρμό της M-Sport Ford, με τον Γάλλο να ξεπερνά τον Σεμπαστιέν Οζιέ της Toyota. O πολυπρωταθλητής του WRC της ιαπωνικής ομάδας δεν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τον αγώνα, καθώς στο Shakedown ήταν 4,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Νεβίλ.

Ο Γκρεγκουάρ Μουνστέρ με Ford Fiesta ήταν στην 7η θέση, ενώ ο Έλφιν Έβανς της Toyota έκανε αργό χρόνο. Ο Βρετανός ήταν πίσω και από τον πρωτοπόρο της Rally2, Γκας Γκρίνσμιθ με Skoda Fabia R5 και έμεινε 9ος. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Ρόμπερτ Βιρβές με Citroen C3 Rally2.

Το πρόγραμμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σήμερα περιλαμβάνει την τελετή έναρξης στη Λαμία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 ώρα Ελλάδος. Το ωράριο όλων των ειδικών διαδρομών του «Ράλλυ των Θεών» μπορείτε να το δείτε με ένα κλικ εδώ.

Φωτογραφίες: thierryneville/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!