Rally Acropolis: Νικητής ο Νεβίλ στον πιο ανατρεπτικό αγώνα των τελευταίων ετών (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Rally Acropolis: Νικητής ο Νεβίλ στον πιο ανατρεπτικό αγώνα των τελευταίων ετών (vid)
Ο Βέλγος επιβίωσε στις «αφιλόξενες» ειδικές διαδρομές του Rally Acropolis και αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα έναντι του Οζιέ, ο οποίος τούμπαρε στην τελευταία ειδική διαδρομή.

Η Hyundai Motorsport επανέλαβε το μυθικό 1-2-3 που είχε κάνει το 2022 στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και φεύγει από την Ελλάδα με πλατιά χαμόγελα και ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο. Τόσο ο Τιερί Νεβίλ όσο και η ομάδα διατηρήθηκαν στην κορυφή της αντίστοιχης βαθμολογίας, με τρία ράλλυ να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο 36χρονος Βέλγος απέφυγε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ανταγωνιστές του κατά το τριήμερο στην Ελλάδα. Την Κυριακή δεν πήρε ρίσκα, καθώς ήθελε να φθάσει στον τερματισμό ώστε να εξασφαλίσει τους 18 βαθμούς από το Σάββατο. Πήρε επιπλέον βαθμούς από την κατάταξη της Κυριακής και άλλους από την Power Stage, την τελευταία ειδική του αγώνα.

Μαζί με τον Νεβίλ ανέβηκαν στο βάθρο οι teammates του Ντάνι Σόρντο και Οτ Τάνακ.

Την ίδια ώρα, ο Σεμπαστιάν Οζιέ που ήταν δεύτερος γενικής, τούμπαρε μέσα στην τελευταία ειδική διαδρομή και έχασε πολύ χρόνο και ίσως κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Τερμάτισε 15ος γενικής και πλέον είναι 34 βαθμούς πίσω από τον Νεβίλ, διαφορά που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί στους τρεις αγώνες έως το τέλος της σεζόν.

Στην κατηγορία WRC2 συνέβη το απίστευτο: Ο Παγιάρι (Toyota) και ο Βίρβες (Skoda) ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ακριβώς τον ίδιο χρόνο: 3 ώρες, 45 λεπτά, 5 δευτερόλεπτα και 3 δέκατα! Η νίκη όμως πηγαίνει στον Παγιάρι γιατί είχε κερδίσει την πρώτη ειδική διαδρομή!

O πρώτος Έλληνας

Πρώτος Έλληνας και 12ος γενικής κατάταξης ήταν ο Παναγιώτης Ρουστέμης, με συνοδηγό τον Χρήστο Μπακλώρη και αυτοκίνητο ένα Skoda Fabia RS.

H γενική κατάταξη του Rally Acropolis

wrc

Επόμενος αγώνας του WRC είναι το Ράλλυ Χιλής, το διάστημα 26-29 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!