F1 - Αζερμπαϊτζάν: Ο Χάμιλτον ξεκινάει από το pitlane, αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Αζερμπαϊτζάν: Ο Χάμιλτον ξεκινάει από το pitlane, αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix
Δείτε πώς θα παραταχθούν οι μονομάχοι της Formula 1 στο Μπακού για το 17o φετινό Grand Prix, με τον Βρετανό της Mercedes να απουσιάζει από την τέταρτη σειρά της εκκίνησης.

Λίγες στιγμές απέμειναν για την εκκίνηση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Ο 17ος αγώνας της φετινής χρονιάς της Formula 1 αναμένεται με αγωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου μας έδωσαν μια ιδέα του τι μάχες να περιμένουμε σήμερα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά σε έναν αγώνα που η πιθανότητα εμφάνισης του Αυτοκινήτου Ασφαλείας να είναι στο 86%.

Το πρωί της Κυριακής ανακοινώθηκε πως ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από το pitlane το σημερινό Grand Prix. Οι μηχανικοί της Mercedes τοποθέτησαν νέα μονάδα ισχύος στην W15 του έπειτα από το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Επιπλέον έκαναν αλλαγές στην ανάρτηση του μονοθεσίου της γερμανικής ομάδας έπειτα από παράπονα του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή για την οδηγησιμότητά του. Έτσι, η Mercedes «έσπασε» το parc-ferme και ο Χάμιλτον θα εκκινήσει τον αγώνα του Μπακού από το pitlane και όχι από το πίσω μέρος του grid.

Από θέση ισχύος στο σημερινό αγώνα θα εκκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος ήταν άπιαστος στις κατατακτήριες δοκιμές και με μία θαυμάσια προσπάθεια κατέκτησε την 26η pole της καριέρας του. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, o οποίος θέλει να φτάσει στη δεύτερη νίκη της καριέρας του.

Τρίτος θα βρίσκεται ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη SF-24 και στόχος του θα είναι να προσπεράσει τον οδηγό της McLaren που βρίσκεται μπροστά του. Από την 4η θέση θα εκκινήσει ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing, o οποίος για πρώτη φορά φέτος ξεπέρασε τον Μαξ Φερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές.

Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης συναντάμε τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG, o οποίος περίμενε κάτι παραπάνω από το Q3. Δίπλα του θα έχει τον Μαξ Φερστάπεν με τη δεύτερη RB20, ο οποίος έκανε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις σε κατατακτήριες δοκιμές. Ο Φερνάντο Αλόνσο εκμεταλλεύτηκε την ποινή του Χάμιλτον και θα είναι στην 7η θέση και πίσω του οδηγοί της Williams, Φράνκο Κολαπίντο και Άλεξ Άλμπον. Την πρώτη 10άδα συμπληρώνει ο Όλιβερ Μπέρμαν της Haas, o οποίος θέλει να γίνει ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της F1 που θα πάρει βαθμούς στους δύο πρώτους του αγώνες με δύο διαφορετικές ομάδες.

O Λάντο Νόρις είχε καταστροφικές κατατακτήριες δοκιμές στο Μπακού. Ο Βρετανός κατετάγη 17ος όμως θα εκκινήσει 15ος έπειτα από τον αποκλεισμό του Πιέρ Γκασλί της Alpine για τεχνική παράβαση και την ποινή του Χάμιλτον.

Η εκκίνηση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 13:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Το τελικό grid του GP Αζερμπαϊτζάν

Θ.ΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑ
1Charles LeclercScuderia Ferrari
2Oscar PiastriMcLaren F1 Team
3Carlos SainzScuderia Ferrari
4Sergio PerezOracle Red Bull Racing
5George RussellMercedes AMG Petronas F1 Team
6Max VerstappenOracle Red Bull Racing
7Fernando AlonsoAston Martin Aramco F1 Team
8Franco ColapintoWilliams Racing
9Alex AlbonWilliams Racing
10Oliver BearmanMoneyGram Haas F1 Team
11Yuki TsunodaVisa Cash App RB F1 Team
12Nico HulkenbergMoneyGram Haas F1 Team
13Lance StrollAston Martin Aramco F1 Team
14Daniel RicciardoVisa Cash App RB F1 Team
15Lando NorrisMcLaren F1 Team
16Valtteri BottasStake F1 Team Kick Sauber
17Zhou GuanyuStake F1 Team Kick Sauber
18Pierre GaslyBWT Alpine F1 Team
PitlaneLewis HamiltonMercedes AMG Petronas F1 Team
PitlaneEsteban OconBWT Alpine F1 Team

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!