F1 - Λεκλέρ: «Χάσαμε τη νίκη γιατί δεν αμύνθηκα όπως θα έπρεπε στο τέλος της ευθείας»

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Λεκλέρ: «Χάσαμε τη νίκη γιατί δεν αμύνθηκα όπως θα έπρεπε στο τέλος της ευθείας»
Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari υποστήριξε ότι το κόκκινο μονοθέσιο ήταν δύσκολο στην οδήγηση με τα ελαστικά σκληρής γόμας.

Για μία ακόμα χρονιά η pole position στο Μπακού δεν μεταφράστηκε σε νίκη. Ο Σαρλ Λεκλέρ εκκίνησε και φέτος από την πρώτη θέση του grid στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, όμως περιορίστηκε στη 2η θέση, πίσω από την McLaren του Όσκαρ Πιάστρι.

Σε ερώτηση για το πότε συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να φθάσει στη νίκη, ο Μονεγάσκος δήλωσε: «Μόλις βάλαμε τα ελαστικά σκληρής γόμας. Με τα μέσης γόμας ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση. Δυστυχώς δεν έκανα προσομοίωση αγώνα με αρκετά καύσιμα τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, οπότε επιλέξαμε ένα στήσιμο του μονοθεσίου που στον αγώνα ήταν δύσκολο να διαχειριστώ. Με τη σκληρή γόμα αντιμετώπιζα πρόβλημα με τα πίσω ελαστικά. Προς το τέλος του αγώνα νόμιζα ότι σε αυτή ή στην επόμενη στροφή θα πέσω στον τοίχο».

Ο 26χρονος οδηγός της Scuderia Ferrari απέδωσε τα εύσημα στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας των κατασκευαστών. «Η McLaren και ο Πιάστρι έκαναν εντυπωσιακή δουλειά, ήταν καλύτεροι από εμάς. Κρίμα για το ατύχημα του Κάρλος στον προτελευταίο γύρο, ευτυχώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Όμως δεν ήταν μία καλή μέρα για την ομάδα μας».

Για το πόσο απήλαυσε την μάχη του με τον Πιάστρι, ο Λεκλέρ σχολίασε: «Ήταν απολαυστική, γιατί έχεις πολλές ευκαιρίες για προσπέραση σε κάθε γύρο. Θεωρώ ότι η McLaren είχε λιγότερη κάθετη δύναμη και στις ευθείες ήταν πολύ γρήγορη. Στις στροφές ήμασταν εμείς λίγο πιο γρήγοροι. Όταν ο Πιάστρι με πέρασε σκέφτηκα ότι έπρεπε να παραμείνω ήρεμος και να προστατεύσω τα ελαστικά μου για να τον περάσω αργότερα. Όμως αποδείχθηκε πιο δύσκολο, στις ευθείες δεν μπορούσα να τον πλησιάσω όσο θα ήθελα. Για να είμαι ειλικρινής, χάσαμε τον αγώνα όταν δεν αμύνθηκα όπως θα έπρεπε στο τέλος της ευθείας. Κάποιες φορές κάνεις λάθη και μαθαίνεις από αυτά».

Photo Credits: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!