F1 - Βασέρ: «Ο Λεκλέρ με πίεσε να φέρω τον Χάμιλτον στη Ferrari»

F1 - Βασέρ: «Ο Λεκλέρ με πίεσε να φέρω τον Χάμιλτον στη Ferrari»
Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari μίλησε για τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Μονεγάσκο οδηγό, προκειμένου να υπογράψει τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Το 2025 θα δούμε μία νέα «Super Team» στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη. Ο Λιούις Χάμιλτον θα αποχωρήσει από τη Mercedes-AMG έπειτα από 12 σεζόν και θα γίνει οδηγός της Scuderia Ferrari δίπλα στον Σαρλ Λεκλέρ.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα οδηγήσει για πρώτη φορά κόκκινο μονοθέσιο στη Formula 1 και η άφιξή του στο Μαρανέλο αναμένεται με ανυπομονησία τόσο από τους υποστηρικτές του όσο και από τους τιφόζι. Τον Χάμιλτον ήθελε στη Ferrari και ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος όπως αποκάλυψε ο Φρεντ Βασέρ, έπαιξε ρόλο στην υπογραφή του Βρετανού.

«Ο Λεκλέρ ποτέ δεν ήταν αλαζόνας και πάντα δουλεύει πολύ σκληρά. Μερικές φορές κάνει λάθη όμως αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα εξέλιξής του. Ο Σαρλ ανέκαθεν ήταν σύμφωνος με τον ερχομό του Χάμιλτον και με πίεσε σκληρά για να τον φέρω στη Ferrari. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε ένα κοινό όραμα για το μέλλον», ανέφερε ο Γάλλος.

Για τον Βασέρ το πιο σημαντικό σε μία ομάδα είναι μια υγιής σχέση ανάμεσα στους οδηγούς του: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι οδηγοί να έχουν καλή σχέση μεταξύ τους. Δεν θέλω να μιλάμε μόνο για την υποστροφή του μονοθεσίου ή κάτι άλλο. Η Formula 1 είναι πάθος και είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις γύρω σου ένα καλό περιβάλλον ώστε να έχεις καλά αποτελέσματα».

Επιπλέον ο 56χρονος τόνισε πως στόχος του Χάμιλτον δεν είναι άλλος από το να κερδίσει: «Στην πραγματικότητα δεν ήταν δύσκολο να υπογράψουμε τον Χάμιλτον. Η Ferrari ήταν ανέκαθεν στο μυαλό του Χάμιλτον και τώρα ήταν η σωστή στιγμή. Έρχεται όμως για να κερδίσει, όχι για να κάνει διακοπές. Είμαι πεπεισμένος πως έχουμε όλα όσα θα χρειάζεται για να προσπαθήσει να το πετύχει».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!