F1 - Κίνα: Οι Χάμιλτον και Λεκλέρ αποκλείστηκαν από τα αποτελέσματα της Κίνας

F1 - Κίνα: Οι Χάμιλτον και Λεκλέρ αποκλείστηκαν από τα αποτελέσματα της Κίνας
Οι δύο οδηγοί της Scuderia Ferrari έφυγαν με μηδέν βαθμούς από τον αγώνα της Κυριακής στη Σανγκάη, καθώς τα μονοθέσιά τους βρέθηκαν να είναι εκτός κανονισμών.

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίσσεται ο απόηχος του Grand Prix Κίνας για τη Scuderia Ferrari. Οι οδηγοί της, Σαρλ Λεκλέρ και Λιούις Χάμιλτον αποκλείστηκαν από τα αποτελέσματα, καθώς τα μονοθέσιά τους βρέθηκαν εκτός κανονισμών για διαφορετικούς λόγους.

To μονοθέσιο του Μονεγάσκου απέτυχε στον τεχνικό έλεγχο της FIA μετά τον τερματισμό, καθώς ήταν κάτω από το όριο βάρους που ορίζουν οι κανονισμοί. Συγκεκριμένα η SF-25 του Λεκλέρ ζύγιζε 799 κιλά και για να γίνει ακριβής υπολογισμός τοποθετήθηκε νέα εμπρός αεροτομή στο μονοθέσιο, μιας και αυτή του αγώνα είχε υποστεί ζημιά.

Η SF-25 του Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε με μεγαλύτερη φθορά στην ξύλινη πλάκα στο δάπεδο, με το όριο πάχους των κανονισμών να είναι 9 χιλιοστά. Καθώς πρόκειται για τεχνικές παραβάσεις, οι οποίες δεν δημιουργήθηκαν από εξωγενή παράγοντα, οι αγωνοδίκες της Formula 1 επιβάλλουν την ποινή αποκλεισμού από τα αποτελέσματα του Grand Prix.

Οι τεχνικοί της Ferrari κατά την επίσκεψή τους στους αγωνοδίκες αποδέχθηκαν τις κατηγορίες επιβεβαιώνοντας πως δεν υπήρξε λάθος στις διαδικασίες που ακολούθησαν στην FIA. Μάλιστα, στην περίπτωση του Λεκλέρ παραδέχθηκαν λάθος το οποίο οδήγησε στο μονοθέσιό του να είναι εκτός κανονισμών.

 

Από τα αποτελέσματα αποκλείστηκε και ο Πιέρ Γκασλί της Alpine, καθώς το μονοθέσιό του βρέθηκε κάτω από το όριο βάρους, όπως αυτό του Λεκλέρ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε οδηγούς να αποκλείονται από αποτελέσματα Grand Prix σε αγωνιστικό τριήμερο που είχε αγώνα Σπριντ.

Τα νέα αποτελέσματα του GP Κίνας

Με τρεις αποκλεισμούς να ακολουθούν μετά τον το τέλος των 56 γύρων στη Σανγκάη, τα αποτελέσματα άλλαξαν σημαντικά. Στην 5η θέση ανέβηκε ο Έστεμπαν Οκόν της Haas και 6ος είναι πλέον ο Κίμι Αντονέλι της Mercedes. O Άλεξ Άλμπον είναι στην 7η θέση για τη Williams και την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Όλιβερ Μπέρμαν με Haas, Λανς Στρολ με Aston Martin και Κάρλος Σάινθ με Williams.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!