Women's Africa Cup Of Nations

Women's Africa Cup Of Nations: Η Νότιος Αφρική κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Πέντε διαδοχικοί τελικοί χωρίς να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας ήταν πάρα πολλοί για τη Ν. Αφρική που επικράτησε του Μαρόκου (2-1) και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής Γυναικών.

Δύο ώρες πριν την σέντρα στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής Γυναικών και το στάδιο Prince Moulay Abdellah στο Ραμπάτ ήταν ασφυκτικά γεμάτο (45,562 ζευγάρια μάτια), με τον κόσμο να αδημονεί για τη «μάχη» του Μαρόκου με τη Ν. Αφρική.

Για 60 λεπτά το σκορ ήταν κολλημένο στο 0-0 σε ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας όμως, η Χιλντάι Μαγκάια άνοιξε το σκορ για τη Ν. Αφρική (1-0) και σε λιγότερο από δέκα λεπτά διπλασίασε (2-0) το προβάδισμα για τη Banyana Banyana. Οι φιλοξενούμενες εκμεταλλεύτηκαν μια αδράνεια της άμυνας της Νοτίου Αφρικής και μείωσαν στο 80ο λεπτό με την Ροσέλα Αγιάνε (1-2), αλλά το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια.

Έτσι η Νότιος Αφρικής που ολοκλήρωσε αήττητη τη διοργάνωση, μετά από πέντε διαδοχικές φορές που έφτασε στον τελικό μα έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι, σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο που της δίνει και το εισιτήριο για το επερχόμενο Μουντιάλ!

Το Μαρόκο έπαιζε στον πρώτο του τελικό αλλά θα δώσει ως φιναλίστ το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του επόμενου έτους (που φιλοξενείτε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία) μαζί με τις δύο ηττημένες στα ημιτελικά, Νιγηρία και Ζάμπια.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]