megan_rapinoe

Μέγκαν Ραπίνο: Αποσύρεται η φανέλα της σταρ του ποδοσφαίρου

Πηνελόπη Γκιώνη

Η σταρ του ποδοσφαίρου, Μέγκαν Ραπίνο, θα συνεχίσει την πορεία της εκτός γηπέδων αφήνοντας ένα κενό στο ποδόσφαιρο γυναικών και το NWSL. Ο σύλλογός της, Seattle Reign FC, ανακοίνωσε πως προς τιμήν της μεγάλης καριέρας της θα αποσύρει τη φανέλα της με τον αριθμό 15.

Δέκα χρόνια από τη ζωή της πέρασε φορώντας τη φανέλα της OL Reign (Seattle Reign FC) η Αμερικανίδα σταρ του ποδοσφαίρου γυναικών Μέγκαν Ραπίνο. Με τη συγκεκριμένη ομάδα έχει καταγράψει 115 συμμετοχές στην κανονική περίοδο και 11 συμμετοχές στα πλέι οφ, από το 2013 μέχρι και το 2023, ενώ έχει σημειώσει 54 γκολ και 28 ασίστ. Εκτός από τα γκολ και τις ασίστ της που αποτελούν ρεκόρ, η Ραπίνο κατέχει την τέταρτη θέση σε συμμετοχές στην κανονική περίοδο, συμμετοχές σε αγώνες και λεπτά συμμετοχής στην ιστορία του συλλόγου.

Έτσι, η Seattle Reign FC ανακοίνωσε το σχέδιό της να αποσύρει την εμβληματική φανέλα με το νούμερο 15 της θρυλικής παίκτριας για να τιμήσει τη λαμπρή καριέρα της στην ομάδα. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο Lumen Field κατά τη διάρκεια του αγώνα της Reign με τη North Carolina Courage την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Η Ραπίνο θα γίνει η πρώτη παίκτρια της συγκεκριμένης ομάδας που θα δει τη φανέλα της να αποσύρεται, μιας και η ίδια είχε γίνει αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας του συλλόγου εντός κι εκτός γηπέδου. Παράλληλα, η ίδια θα γίνει και η μόλις πέμπτη παίκτρια στη NWSL που θα αποσύρουν τη φανέλα της μαζί με τις Λέσλι Οζμπορν, Λόρι Καλάπνι, Λόρεν Χόλιντεϊ και Τζοάνα Λόχμαν.

Πέρα από την υπεροχή της στο γήπεδο, η Αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια υπήρξε πρωτοπόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη της την καριέρα και το πάθος της αντικατοπτρίζεται στην κληρονομιά που άφησε πίσω της στην OL Reign.

«Η φανέλα με το νούμερο 15 θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας όχι μόνο για το πρόσωπο που τη φόρεσε, αλλά και για όλα και για όλους όσους εκπροσώπησε κατά τη διάρκεια της διαδρομής της με τον σύλλογο. Η κληρονομιά της Μέγκαν Ραπίνο και η απόσυρση της φανέλας της Seattle Reign FC, η πρώτη στην ιστορία του συλλόγου, είναι ταιριαστή, άξια και ελπίζουμε να είναι μια υπενθύμιση σε όλους ότι ήμασταν τυχεροί που παρακολουθήσαμε το χρόνο της εδώ», δήλωσε η γενική διευθύντρια της Seattle Reign FC, Λέσλι Γκάλιμορ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]