mpourmpou_anastasiadou

Μπούρμπου-Αναστασιάδου στο GWomen: «Είμαστε εσώκλειστες 300 μέρες τον χρόνο για να φτάσουμε εδώ, στόχος είναι το μετάλλιο»

Πηνελόπη Γκιώνη

Ευτυχισμένες και ενθουσιασμένες ήταν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου που κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό της δικώπου γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Πρώτος μεγάλος στόχος επετεύχθη για το πλήρωμα των Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου αφού οι δυο τους κατάφεραν να βρεθούν στις κορυφαίες έξι των Ολυμπιακών Αγώνων και να κλείσουν θέση στον τελικό της δικώπου γυναικών.

Οι δυο τους εμφανίστηκαν χαρούμενες, προσπαθώντας όμως να συνειδητοποιήσουν τί έχουν καταφέρει. Έκαναν αστεία μεταξύ τους λέγοντας πως σήμερα ήταν μάλλον μία «καλούτσικη μέρα» και γελούσαν από χαρά.

Τα δύο κορίτσια, ηλικίας μόλις 24 και 22 ετών, πέτυχαν τον πρώτο μεγάλο στόχο τους και θα αγωνιστούν στον τελικό της Παρασκευής αν και για την ώρα προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της επιτυχίας τους.

Η Χριστίνα Μπούρμπου, μιλώντας στο GWomen, πήρε πρώτη τον λόγο και είπε:

«Είναι απίστευτο συναίσθημα, δεν περιγράφεται με λόγια. Μπορώ να πω πως με την Ευαγγελία δουλεύαμε όλο τον χρόνο με στόχο να μπούμε στον τελικό οπότε το περιμέναμε. Ήταν μία πάρα πολύ καλή κούρσα, πολύ δύσκολη αλλά το παλέψαμε μέχρι το τέλος, μέχρι την τελευταία κουπιά και βγήκε το αποτέλεσμα!

Θέλουμε και ο καιρός να είναι με το μέρος μας στον τελικό, να μην έχει κόντρα αέρα γιατί αυτό ευνοεί τις πιο βαριές αθλήτριες αλλά θα θέλαμε να φυσάει με τη φορά του στίβου. Μέχρι τώρα αυτό δεν έχει συμβεί αλλά λένε την Παρασκευή θα είναι έτσι. Το ελπίζουμε και προσευχόμαστε. Αλλά πιστεύω πως ό,τι καιρό και να έχει θα πάμε πολύ καλά.

Νομίζω στόχος κάθε αθλητή είναι το μετάλλιο, όταν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο θέλεις να πάρεις μετάλλιο. Εγώ θέλω να μπούμε μέσα την Παρασκευή, να κάνουμε αυτό που κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε και είτε είμαστε πρώτες, είτε τελευταίες θέλω να ξέρω πως όταν τερματίσουμε θα τα έχουμε δώσει όλα. Αυτό θα με γεμίσει, θα φύγω χαρούμενη.

Πιστεύω πως σαν πλήρωμα έχουμε πάρα πολύ πάθος. Από το πρωί που θα ξυπνήσουμε, που υπάρχει άγχος και στρες και είναι λογικό, θα μπούμε μέσα στο ζέσταμα και η Ευαγγελία θα μου πει «Το έχουμε, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και το έχουμε κάνει κάθε μέρα, έχουμε ιδρώσει γι’ αυτό». Και νομίζω πως εμείς οι Έλληνες έχουμε το κάτι παραπάνω!».

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου, δήλωσε:

«Μάλλον είναι τεράστιο αυτό που κάναμε… Το βλέπουμε τεράστιο αυτό που καταφέρνουμε αλλά αλήθεια δεν ξέρω τι νιώθω, δεν μπορώ να περιγράψω ακριβώς τα συναισθήματά μου είναι πάρα πολύ περίεργα όλα. Είναι όλα καινούργια για μένα, είναι τελικός σε Ολυμπιακούς, ήταν ένας πολύ δύσκολος ημιτελικός, όλες ήθελαν να περάσουν στον τελικό. Κι εμείς θέλαμε να περάσουμε, κάναμε μία πολύ καλή κούρσα! Το πιστεύουμε αλλά κρατάμε το κεφάλι μας χαμηλά.

Κάνουμε πολύ σκληρή προπόνηση, είμαστε 300 μέρες τον χρόνο εσώκλειστοι στο κωπηλατοδρόμιο, προσπαθούμε να είμαστε άψογοι σε όλα, στις προπονήσεις, στη διατροφή, στα πάντα. Είναι μία διαδικασία που κρατάει τα τελευταία πέντε χρόνια για μένα και όσο σκέφτομαι πόσο έχω υποφέρει, μάλλον άξιζε τελικά για να φτάσω εδώ.

Σίγουρα ο στόχος είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Αλλά όταν πηγαίνουμε στην εκκίνηση και κοιτάζουμε τις αντίπαλές μας, είναι λίγο αστείοΕίμαστε πάρα πολύ μικρές δίπλα τους, και σωματικά γιατί είμαστε μικρούλες, πολύ πιο κοντές, πιο λιγά κιλά αλλά και εμπειρικά. Νιώθω πολύ μικρή δίπλα τους σαν αθλήτρια. Βέβαια, όταν ξεκινάμε δεν το σκέφτομαι αυτό και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη που έστω και μέχρι τα μισά της κούρσα καταφέρνω να είμαι δίπλα τους και να με νιώθουν. Ή ακόμη κι όταν στο τέλος μου λένε πως ήταν μία πολύ καλή κούρσα, είναι πολύ μεγάλο πράγμα να το ακούς αυτό από αθλήτριες όπως αυτές.

Συνήθως αυτές που μένουν πίσω, ίσως να μην το πιστεύουν τόσο. Να μην συνειδητοποιούν τι έχει συμβεί γιατί είμαστε απρόβλεπες ως πλήρωμα και πιστεύουν πως δεν θα έχουν πρόβλημα μαζί μας και το καταλαβαίνουν μέσα στην κούρσα».

Ο τελικός της δικώπου γυναικών είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]