Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Μαργαρίτα Πλευρίτου
19/04/2024
ΠΟΛΟ

Μαργαρίτα Πλευρίτου στο GWomen: «Όνειρό μας το 4ο τρόπαιο στο Champions League»

Δημήτρης Ντζάνης

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο Final 4 του Champions League και η αρχηγός του Μαργαρίτα Πλευρτίτου μιλά στο GWomen για το μεγάλο ραντεβού στη Βαρκελώνη. «Ανυπομονούμε να έρθει ο αγώνας με τη Ματαρό, γιατί τα δυο περσινά παιχνίδια μάς στεναχώρησαν πολύ, δεν ήταν αντιπροσωπευτικά για εμάς» λέει η 29χρονη αμυντικός.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του Ολυμπιακού βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης (18/4) στη Βαρκελώνη με ένα μεγάλο στόχο, να επιστρέψει λίγο πριν το βράδυ της Κυριακής (21/4, 22:30) με το 4ο τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην ιστορία της.

Το Final 4 της διοργάνωσης για δεύτερη διαδοχική χρονιά γίνεται στην Καταλωνία, πέρυσι στην έδρα της νικήτριας Σαμπαντέλ και τώρα στη Βαρκελώνη.

Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς εκτός από τον Ολυμπιακό οι άλλες ομάδες είναι ισπανικές και δη καταλανικές, η εξάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ, η περσινή φιναλίστ Ματαρό και η νέα Σαν Αντρέου.

Ο Ολυμπιακός το μεσημέρι του Σαββάτου (20/4, 15:00), στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, παίζει με τη Ματαρό, την ομάδα από την οποία πέρυσι γνώρισε δύο ήττες στα προημιτελικά, 11-9 στον Πειραιά και 15-12 στο Ματαρό.

«Ανυπομονούμε να έρθει ο αγώνας με τη Ματαρό, γιατί τα δυο περσινά παιχνίδια μάς στεναχώρησαν πολύ, δεν ήταν αντιπροσωπευτικά για εμάς, αυτό μας πεισμώνει περισσότερο» δήλωσε στο GWomen η αρχηγός του Ολυμπιακού, Μαργαρίτα Πλευρίτου, λίγες ώρες πριν από το ταξίδι στην Ισπανία.

H 29χρονη αμυντικός, αρχηγός και στην εθνική ομάδα, μαζί με την αδελφή της Ελευθερία και την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου είναι οι παίκτριες από τη σημερινή ομάδα που έχουν γευτεί την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής το 2015 στον Πειραιά, το 2021 στη Βουδαπέστη και το 2022, ξανά στον Πειραιά.

«Το όνειρό μας δεν είναι άλλο από το να κατακτήσουμε για τέταρτη φορά το τρόπαιο. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, ανυπομονούμε να έρθουν οι αγώνες, πιστεύω στην ομάδα και στη δουλειά που έχουμε κάνει», σημειώνει η Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να πατήσει ξανά στην ευρωπαϊκή κορυφή με αμιγώς ελληνική ομάδα, όπως και το 2021 στο Final 4 της Βουδαπέστης, νικώντας δύο ουγγρικές ομάδες, την Ουίπεστ στον ημιτελικό με 9-8 και την Ντουναουιβάρος στον τελικό με 7-6.

Εκείνη η κατάκτηση είχε έρθει με όπλο την άμυνα και όπως επισημαίνει στο GWomen, η Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην άμυνα. Πάντα είναι η άμυνα που κρίνει αυτά τα παιχνίδια αυτό θα είναι σημαντικό σημείο.

Προσπαθούμε πάρα πολύ να παίζουμε επιθετική άμυνα, να είμαστε περισσότερο πιεστικές στην άμυνα και στην επίθεση. Θα είναι πάρα πολύ δυνατά παιχνίδια, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο αντίπαλος, γνωριζόμαστε πολύ καλά και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]