anzhelika_sidorova
15/12/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Αντζέλικα Σιντόροβα: Η ήρεμη δύναμη του επί κοντώ αποσύρθηκε αφήνοντας αιχμές

Πηνελόπη Γκιώνη

Μετά από αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ και έπειτα λόγω πολέμου, αναγκασμένη να διαχειριστεί το βάρος των πράξεων της χώρας της, η Αντζέλικα Σιντόροβα αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα της στο επί κοντώ.

Αφού έγινε μητέρα τον Σεπτέμβριο, η Ρωσίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ που είναι μία από τις ελάχιστες που έχουν υπερβεί τα 5 μέτρα, ανακοίνωσε πως δεν θα τη δούμε ξανά στα στάδια. Η Αντζέλικα Σιντόροβα έκανε την ανακοίνωση με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από την οποία έκανε σαφές πως η καριέρα της έχει ολοκληρωθεί.

Στο τέλος της ανακοίνωσης, παρέπεμπε τους followers της στο Telegram όπου είχε γράψει ένα αναλυτικότερο κείμενο στο οποίο εξέφραζε το παράπονό της για την οικογένεια του επί κοντώ ενώ μίλησε και για άλλα πράγματα για τα οποία έχει μετανιώσει, που αφορούν σε χορηγούς και ομοσπονδίες.

Η ανακοίνωσή της:

« [...] Όλο τον χρόνο, από τότε που έμαθα ότι είμαι έγκυος, έλεγα στον εαυτό μου να το πάω αργά, να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να αλλάξει γνώμη, αλλά δεν τα κατάφερα.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχω σταματήσει εντελώς να απολαμβάνω τον αθλητισμό. Έτσι, ναι, τερματίζω επίσημα την αθλητική μου καριέρα. Δεν θα επιστρέψω στα στάδια. Ναι, δεν συνέβη ακριβώς με τον τρόπο που το ήθελα.

Έχω μετανιώσει για κάτι; Απολύτως. Για παράδειγμα, (μετάνιωσα) που το τελευταίο μου πρωτάθλημα ήταν στο Τσελιαμπίνσκ (το Τσελιαμπίνσκ είναι όμορφο) και όχι στο Όρεγκον, όπως είχα φανταστεί.

Για το ότι η οικογένεια του επί κοντώ αποδείχθηκε ότι είναι οικογένεια μόνο στα λόγια. Με εξαίρεση μερικούς ανθρώπους (από εσάς δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά τα 2-3 ωραία λόγια ενθάρρυνσης, πιστέψτε με) οι περισσότεροι συναθλητές μου προσποιούνταν πως δεν υπήρχα και δεν υπήρξα ποτέ. Είναι κρίμα, αλλά δεν πειράζει, ο καθένας έχει τη δική του ζωή, το καταλαβαίνω αυτό.

Για ένα brand που για 10 χρόνια αντιμετώπισα ως κάτι περισσότερο, όμως όπως αποδεικνύεται το πρόσεξα πολύ για το τίποτα.

Για το γεγονός ότι διατήρησα μια δόση κατανόησης και σεβασμού για τη διεθνή ομοσπονδία και την ηγεσία της ακόμα και μετά από χρόνια αποκλεισμών. Όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν ήταν ποτέ αμοιβαίο.

Και για τη στάση απέναντι στην προπονήτριά μου τα τελευταία χρόνια από την ηγεσία της ομοσπονδίας μας, δεν θα πω τίποτα ίσως. Είναι απλά ανάρμοστο.

А! Και επίσης για μερικά Παγκόσμια πρωταθλήματα…

Έχω τα περισσότερα παράπονα από τον εαυτό μου, φυσικά, όπως πάντα, μην αμφιβάλλετε».

Στο post που έκανε στο Instagram σχολίασαν αρκετές συναθλήτριές της, όπως και η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη.

Η κληρονομιά που αφήνει η Σιντόροβα

Η Ρωσίδα άλτρια του επί κοντώ είναι μία από τις μόλιες τρεις γυναίκες στην ιστορία του αγωνίσματος που έχει καταφέρει να υπερβεί τα 5 μέτρα, όταν το 2021 έκανε το εξαιρετικό 5.01μ. . Εκείνη τη χρονιά ήταν το μεγάλο φαβορί για το Ολυμπιακό χρυσό, ένα μετάλλιο που σύσσωμος ο κόσμος του στίβου θεωρούσε πως θα άξιζε στην ίδια με βάση την εκπληκτική πορεία της. Όμως, ο αγώνας στο Τόκιο δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε και έτσι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 5.85μ..

Η Σιντόροβα έχει αναδειχθεί επίσης Παγκόσμια πρωταθλήτρια, το 2019, δευτεραθλήτρια κόσμου στον κλειστό το 2018 και το 2014 αλλά και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014 στον ανοιχτό και το 2015 και 2019 στον κλειστό.

Η 32χρονη σήμερα αθλήτρια ξεχώριζε για το αυστηρό στυλ της και αποτελούσε μία ήρεμη δύναμη του αθλήματος, προσφέροντας πάντα πλούσιο ανταγωνισμό στις συναθλήτριές της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]