Μετά από χρόνια προσπάθειας και ενώ ο κόσμος του στίβου γνώριζε το όνομά της, η Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ κατάφερε να κάνει την επιτυχία που αποζητούσε. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023, στη Βουδαπέστη, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 6.91μ. Λίγους μήνες αργότερα, στέφθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό στίβο με 7.07μ. Πέτυχε τον στόχο, έφτασε στην κορυφή όμως γνώριζε πολύ καλά πως από εκεί και μετά ξεκινάει η πραγματικά δύσκολη πορεία στον πρωταθλητισμό.
Είναι γνωστό πως το να φτάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να παραμείνεις εκεί καθώς εκεί ξεκινά η μεγάλη πρόκληση. Η επτάμετρη Ντέιβις-Γούντχολ γνωρίζει πολύ καλά πως τώρα θα πρέπει να κάνει κάτι τόσο μεγάλο, που κανείς δεν θα μπορεί να το φτάσει καθώς η δεύτερη θέση στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα της προσφέρει το ίδιο περίεργο συναίσθημα με αυτό που ένιωσε στο Παγκόσμιο ανοιχτού, όταν δεν κατάφερε να νικήσει την Ιβάνα Σπάνοβιτς.
«Ξέρω πως νιώθω όταν βρίσκομαι στη δεύτερη θέση. Ήμουν τόσο κοντά και χρειάστηκε μόνο ένα άλμα για να μου το πάρει κάποιος μακριά (σ.σ. το χρυσό μετάλλιο). Εκείνη η δεύτερη θέση σα να γύρισε έναν διακόπτη μέσα μου. Τώρα, πηγαίνω στην προπόνηση πάντα στην ώρα μου, τώρα δουλεύω πιο σκληρά από κάθε άλλη φορά, δίνω σημασία περισσότερο από ποτέ, τσαντίζομαι με τα μικρά πράγματα γιατί ξέρω πως αυτά τα μικρά πράγματα είναι σημαντικά. Και πριν προπονούμουν σκληρά αλλά δεν έδινα το 100%», είπε η 25χρονη άλτρια μιλώντας στο Olympics.com.
Τώρα, έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα της και να οδεύσει προς το Ολυμπιακό βάθρο. Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο είχε περιοριστεί στην έκτη θέση με 6.84μ, όταν βέβαια οι συνθήκες ήταν αρκετά διαφορετικές από αυτές που θα συναντήσει στο Παρίσι. Ο σύζυγός και συναθλητής της, Χάντερ Γούντχολ, δεν ήταν μαζί της στο Τόκιο ενώ οι κερκίδες ήταν άδειες λόγω της πανδημίας, γεγονός που ίσως να πρόσθεσε ένα βάρος στην Αμερικανίδα πρωταθλήτρια. Στο Παρίσι, αυτά θα είναι διαφορετικά και η ίδια θα κάνει αυτό το ταξίδι έχοντας την αυτοπεποίθηση των επτάμετρων αλμάτων της.
«Νιώθω περισσότερη χαρά από τώρα από όση ένιωθα πριν το Τόκιο», εξηγεί πριν τόνισει πως οι θυσίες είναι αυτές που θα τη φτάσουν στο αποτέλεσμα που αποζητά: «Οι θυσίες σημαίνουν σχεδόν τα πάντα για μένα. Μέσα στα χρόνια έχει αλλάξει πολύ για μένα η σημασία της θυσίας και η αξία της», τονίζει. H ίδια έχει κάνει τατουάζ τη λέξη θυσία (sacrifice) στο κορμί της και όπως εξηγεί: «Ήταν από τις πρώτες λέξεις που έμαθα όταν ξεκίνησα τον στίβο, το τί σημαίνει η θυσία για να γίνεις αθλητής. Και εξαργυρώνεται η προσπάθεια. Αποδίδει περισσότερο από αυτό που νομίζουμε. Και αν μπορέσω να πω στα παιδιά πως το να κάνεις θυσίες δεν σημαίνει να αφήνεις πίσω ολόκληρη τη ζωή σου. Σημαίνει απλά πως θα θυσιάσεις κάποια πράγματα από εδώ κι από εκεί ώστε αν γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου. Ο καλύτερος αθλητής ή ο καλύτερος άνθρωπος».
Η Ντέιβις-Γούντχολ, που έχει ατομικό ρεκόρ 7.18μ (από αγώνα κλειστού, 7.14μ σε ανοιχτό) αποτελεί πράγματα ένα από τα φαβορί για το Ολυμπιακό χρυσό στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την Ιβάνα Σπάνοβιτς να φαίνεται πως είναι η μεγαλύτερη αντίπαλός της. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε την επιστροφή της χρυσής Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μαλάικα Μιχάμπο, ενώ δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε τη Νιγηριανή Εσέ Μπρουμέ.