τζενγκο ελινα
06/06/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκό στίβου: Μια ομάδα που έχει απ' όλα και είναι έτοιμη για όλα

Πηνελόπη Γκιώνη

Συνολικά, 25 αθλήτριες σε 15 αγωνίσματα ετοιμάζονται να… κατακτήσουν το Ολίμπικο, προσπαθώντας η κάθε μία για τον δικό της προσωπικό στόχο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που ξεκινά την Παρασκευή 7/12 στη Ρώμη.

Παλιές, νέες, έμπειρες, πρωτοεμφανιζόμενες… Οι γυναίκες της Εθνικής ομάδες στίβου που ετοιμάζονται να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού, που θα διεξαχθεί στη Ρώμη το διάστημα 7-12/6, είναι πανέτοιμες να πετύχουν η κάθε μία τον δικό της στόχο.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Ελίνα Τζένγκο ξεχωρίζουν ως κάτοχοι των τίτλων σε 20χλμ βάδην (και 35χλμ βάδην αλλά δεν είναι στο πρόγραμμα) και ακοντισμό αντίστοιχα ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη ξεχωρίζει πάντα, σε όποια ομάδα κι αν βρίσκεται. Οι τρεις τους αποτελούν και μερικές από τις ελπίδες της ομάδας για διακρίσεις και μετάλλια αφού έχουν αποδείξει πολλάκις πως έχουν «μέταλλο» και πως ξέρουν πολύ καλά πως να βρίσκονται στο βάθρο.

στεφανιδη

Μαζί με την Ντρισμπιώτη, η Κυριακή Φιλτισάκου με στόχο την καλή εμφάνιση που στερήθηκε το 2022 στο Μόναχο, η Χριστίνα Παπαδοπούλου που επέστρεψε υγιής για κάνει τις επιδόσεις που έχει στα πόδια της και η Πένυ Τσινοπούλου που αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πρώτη φορά αφού έγινε μαμά.

Ελένη Πόλακ και Αριάδνη Αδαμοπούλου, η πιο έμπειρη και η πρωτάρα, μαζί με την σταρ Στεφανίδη θα επιδιώξουν τις μεγάλες πτήσεις στο επί κοντώ και για ακόμη μία φορά θα τιμήσουν την ελληνική παράδοση που θέλει το επί κοντώ στις μεγάλες διοργανώσεις να έχει πάντα εκπροσώπηση από την Ελλάδα.

πολακ αδαμοπουλου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου είναι μία από τις έμπειρες που κυνηγά το ρεκόρ ενώ το ίδιο ισχύει και για την Τατιάνα Γκούσιν, η οποία μάλλον θέλει πρώτα απ’ όλα να ευχαριστηθεί πραγματικά τον αγώνα της. Η νεαρή και πρωτοεμφανιζόμενη Παναγιώτα Δόση θα μοιραστεί τη χαρά του ευρωπαϊκού αγώνα με την Γκούσιν, όσο και οι δύο κυνηγούν το 1.92μ για να αγωνιστούν στον τελικό.

κορενεβα

Μαρία Πούρτσα και Οξάνα Κορένεβα κάνουν ντεμπούτο με το εθνόσημο στη διοργάνωση και μόνο ο ενθουσιασμός δεν τους λείπει ενώ το ντεμπούτο των νεαρών Μαρία Μαγκούλια και Αναστασία Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία συνοδεύεται από μπόλικο ενθουσιασμό αλλά και αγωνία για τις πρώτες βολές στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή σκηνή. Από την άλλη, η πιο έμπειρη Σταματία Σκαρβέλη θα αγωνιστεί ξανά με τα γαλανόλευκα στη σφυροβολία, επιδιώκοντας όπως πάντα τις μεγάλες βολές.

εμμ τσουκαλα

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού τσεκάρει μία ακόμη διοργάνωση με την Εθνική γυναικών, μετά από Παγκόσμια ανοιχτού και κλειστού και Ευρωπαϊκό κλειστού, και πλέον κοιτάζει τους Ολυμπιακούς ενώ η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ με τις Ελισάβετ Πεσιρίδου, Άρτεμις Αναστασίου, Δήμητρα Τσουκαλά, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Στέλλα Μιχαηλίδου και Πολυνίκη Εμμανουλίδου ετοιμάζονται να δείξουν στην Ευρώπη τη δουλειά που έχουν κάνει τόσο καιρό. Το ίδιο θα επιδιώξει και οι Άρτεμις Αναστασίου στα 200μ και Δήμητρα Τσουκαλά στα 100μ (ατομικά) αλλά και η Δήμητρα Γναφάκη στα 400μ εμπόδια που θα κυνηγάει το χρονόμετρο σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

σκυταλη

Η Αναστασία Μαρινάκου, με όπλο την εμπειρία αλλά και το πείσμα της, θα βάλει στόχο να βελτιωθεί κι άλλο στα 10.000μ όσο μαζί της θα τρέχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό η Δάφνη Λαβασά. Την παρθενική της εμφάνιση κάνει και η Παναγιώτα Βλαχάκη, στον ημιμαραθώνιο, που θα έχει την ευκαιρία να τερματίσει μέσα σε ένα από τα πιο ιστορικά στάδια.

Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται στην Εθνική ομάδα έχουν παλέψει πολύ για να έχουν αυτή τη θέση και τίποτα δεν θα μπορούσε να στερήσει τη χαρά τους και την ικανοποίησή τους για τη θέση τους σε αυτή. Από την Παρασκευή 7/6 και μέχρι και την Τετάρτη 12/6 ο παλμός θα χτυπά στη Ρώμη και τα παιδιά της ομάδας θα αξίζουν το χειροκρότημα όλων.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]