ντρισμπιωτη
07/06/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκό στίβου: Ντρισμπιώτη για μαχητική εμφάνιση, τετραπλή εκπροσώπηση στον τελικό του βάδην

Πηνελόπη Γκιώνη

Ο πρώτος τελικός με ελληνικό ενδιαφέρον είναι αυτός των 20χλμ βάδην γυναικών αφού η νταμπλούχος Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα κάνει την πρώτη της κούρσα στη σεζόν ενώ Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Πένυ Τσινοπούλου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αποστολή στη Ρώμη: Πηνελόπη Γκιώνη

Μπορεί να μην έχει κάνει κούρσες στη σεζόν και να βρίσκεται ουσιαστικά στα μέσα της προετοιμασίας της όμως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη παραμένει ένα από τα πρόσωπα που θα πρέπει να προσέξει κανείς στον τελικό των 20χλμ βάδην γυναικών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που στην προηγούμενη διοργάνωση στο Μόναχο το 2022 έκανε το εντυπωσιακό νταμπλ σε 20χλμ και 35χλμ βάδην, θα δώσει στη Ρώμη τον πρώτο της αγώνα στο 20άρι και όπως δήλωσε στο GWomen δεν έχει ως στόχο της αυτό τον αγώνα. Παρ΄όλα αυτά, η Ντρισμπιώτη μας έχει… συνηθίσει στις μαχητικές εμφανίσεις, γεμάτες πείσμα και πάθος που έχουν πάντα ως αποτέλεσμα την επίτευξη ενός προσωπικού στόχου. Η πρωταθλήτρια από την Καρδίτσα, που ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού έχοντας ήδη εξασφαλίσει το όριο και προπονείται με τον Μπρεντ Βάλανς, θα χρησιμοποιήσει αυτή την εμφάνισή της ως ένα πάρα πολύ καλό τεστ το οποίο, βέβαια, πάντα μπορεί να οδηγήσει και στο βάθρο.

φιλτισακου

Από την άλλη, η Κυριακή Φιλτισάκου μετά από μία σεζόν προσαρμογών θα επιδιώξει να ευχαριστηθεί την κούρσα και να δείξει ξανά τον καλό της εαυτό. Η νεαρή αθλήτρια του Άγι Πίσχου με φετινό ρεκόρ 1:32:52, που στο Μόναχο το 2022 δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει την κούρσα της στα 35χλμ βάδην, έρχεται στη Ρώμη θέλοντας να βρει ξανά την αυτοπεποίθησή της και να κάνει μία επίδοση που θα την ικανοποιήσει για τη συνέχεια της σεζόν.

παπαδοπουλου

Παράλληλα, η Χριστίνα Παπαδοπούλου βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό μετά από μία αρκετά δύσκολη χρονιά μέσα στην οποία λόγω των τραυματισμών δεν κατάφερε να δώσει τους αγώνες που θα ήθελε. Η 12η στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης παρ΄ότι το ήλπιζε ως την τελευταία στιγμή. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου με φετινό 1:34:30, τώρα στη Ρώμη, θέλει να ολοκληρώσει την κούρσα της υγιής και να δείξει στον εαυτό της πως βρίσκεται σε καλή τροχιά.

τσινοπουλου

Τέλος, η Παναγιώτα Τσινοπούλου θα δώσει τον πρώτο της μεγάλο αγώνα ως μαμά αφού πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Η πρωταθλήτρια του Θανάση Δελενίκα έχει επανέλθει σε πλήρη δράση (φετινό 1:33.29) και στοχεύει στο να βρεθεί για ακόμη μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μέσω Ρώμης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το μεγάλο όνομα για τους Ιταλούς είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης του στο βάδην, Αντονέλα Παλμιζάνο, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δηλώνει πως θέλει τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:35 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]