simona_halep
22/03/2024
ΤΕΝΝΙΣ

Σιμόνα Χάλεπ: Η χαρά για το παιχνίδι και τα συναισθήματα της επιστροφής

Δημήτρης Ντζάνης

«Δεν είναι το θέμα το τένις αυτές τις ημέρες, είναι κάτι παραπάνω, κάτι προσωπικό». Η Σιμόνα Χάλεπ έπειτα από 18 μήνες έπαιξε ξανά τένις, έστω και για ένα παιχνίδι στο Miami Open, που ήταν υπεραρκετό για να νιώσει και πάλι τη χαρά του παιχνιδιού και η Ρουμάνα μοιράστηκε τα συναισθήματά της.

Η Σιμόνα Χάλεπ, δίχως άλλο, πρέπει να είναι η πιο ευτυχισμένη παίκτρια τένις τις τελευταίες ημέρες.

Τι και αν ηττήθηκε από την Πάουλα Μπαντόσα στον 1ο γύρο του Miami Open, τι κι αν υπήρξε η κακία από την Καρολίν Βοζνιάκι, για τη wild card που έλαβε από τους διοργανωτές, τι κι αν είδε μπροστά της τον Πάτρικ Μουράτογλου, τον άνθρωπο που ανέλαβε την ευθύνη για την υπόθεση ντόπινγκ;

Τίποτα, μα τίποτα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να χαλάσει τη διάθεση και τα συναισθήματα που ένιωσε η 32χρονη Ρουμάνα επιστρέφοντας στη δράση, ζώντας την ατμόσφαιρα ενός τουρνουά, έπειτα από 18 μήνες απραξίας, με την απόφαση του CAS στις 5 Μαρτίου να μειώσει την ποινή της από τα τέσσερα χρόνια, στους εννέα μήνες και να δικαιώνει τον αγώνα της να «καθαρίσει» το όνομά της.

Ένιωθε σαν μια teenager, που θα έπαιρνε μέρος στο πρώτο της επαγγελματικό τουρνουά. Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις έναν πρωταθλητή -σε οποιοδήποτε σπορ- να χάνει έναν αγώνα και να είναι τόσο χαρούμενος μετά.

Για τη Χάλεπ, των πέντε τελικών σε Grand Slam, των τίτλων στο Roland Garros το 2018 και στο Wimbledon το 2019, για μια παίκτρια με 16 σερί εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 (Οκτώβριος 2017 - Ιανουάριος 2018), πάνω από όλα μετρούσε η χαρά του παιχνιδιού.

Γι' αυτή τη χαρά, τις συγκινήσεις που προσφέρει ο αθλητισμός, βλέπεις αθλητές σαν τον Ράφαελ Ναδάλ ή τον Άντι Μάρεϊ, για παράδειγμα, να προσπαθούν να νικήσουν τον χρόνο, να αψηφούν τα μηνύματα από τα καταπονημένα σώματά τους, να παλεύουν με τους πόνους για να βρεθούν για έστω ακόμα ένα παιχνίδι στο κορτ.

«Ήταν κάτι περισσότερο από το τένις»

Αυτά τα συναισθήματα που ένιωσε η Χάλεπ, θέλησε να τα μοιραστεί.

«Κάποιος μου είπε: "Αν πάρω ένα δολάριο για κάθε χαμόγελό σου, θα είμαι πλούσιος στο τέλος της ημέρας"» είπε η ίδια.
Χαμογελαστή, ευτυχισμένη, πριν από τον αγώνα με την Μπαντόσα, στη διάρκεια αυτού και στη συνέχεια στις δηλώσεις της.

«Μου έλειψε αυτό» ήταν τα πρώτα της λόγια, όταν κάθισε, έχοντας απέναντι τους δημοσιογράφους.

«Μετά τους πέντε πρώτους πόντους που έχασα, σκέφθηκα ότι εδώ θα είναι δύσκολο, εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ναι επέστρεψα, στη συνέχεια ηρέμησα.

Ήταν η σωστή απόφαση, η καλύτερη απόφαση να έρθω στο Μαϊάμι, να νιώσω την ενέργεια, να νιώσω την αγάπη των ανθρώπων και να νιώσω ξανά την ελευθερία.

Όταν έφθασα ήμουν πολύ νευρική, γιατί δεν ήξερα τι να περιμένω από τους ανθρώπους, δεν μπορείς να γνωρίζεις πώς θα σε αντιμετωπίσει ο κόσμος.

Αλλά ήταν απίστευτη η αγάπη που έλαβα, τότε το άγχος έφυγε. Ήθελα απλώς να απολαύσω τη χαρά που έχω. Ακόμα κι αν έχασα στον πρώτο γύρο, δεν πειράζει. Δεν είναι το θέμα το τένις αυτές τις μέρες, έχει να κάνει με τα προσωπικά μου συναισθήματα, το πώς νιώθω σαν άνθρωπος και νιώθω υπέροχα» πρόσθεσε η Χάλεπ.

Νέο ξεκίνημα, από το Νο.1140 στην παγκόσμια κατάταξη

Η πολύμηνη απουσία της εξαφάνισε το όνομά της από την παγκόσμια κατάταξη, όμως οι 10 πόντοι που πήρε από τη συμμετοχή της στο Miami Open, την εμφάνισαν στο Νο.1140 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην WTA είδαμε ψηφοφορία για το κοινό, που πιστεύει πως η Χάλεπ μπορεί στο τέλος της χρονιάς να φιγουράρει μέσα στο Top 50.

«Όλο το διάστημα της απουσίας μου ήμουν καθημερινά στο γυμναστήριο, τουλάχιστον δεν πήρα κιλά» τόνισε η Χάλεπ, που ξεκινά συνεργασία με τον Ισπανό τεχνικό, Κάρλος Μαρτίνεζ, που έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, με την Ντάρια Κασάτκινα και τη Σεβτλάνα Κουζνέτσοβα.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω σχέδιο. Ήταν απλώς το πρώτο τουρνουά και δεν ξέρω ποιο θα είναι το πλάνο, αλλά θέλω να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερο για να βρω τον ρυθμό μου.

Το ξέρω, δεν είμαι τόσο νέα πια και πρέπει να διαχειριστώ πολύ καλά την επιστροφή μου, δεν θέλω να τραυματιστώ. Οι περισσότεροι μου είπαν να ανησυχώ για αυτό, γιατί οι 18 μήνες είναι πολλοί και πρέπει να κινηθώ με αργά βήματα. Πρέπει λοιπόν να μιλήσω με τον Κάρλος και θα αποφασίσουμε μαζί.

Θέλω να διατηρήσω αυτό το συναίσθημα και θέλω να με βοηθήσει σε μελλοντικά τουρνουά, γιατί ξέρω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένη τώρα, αλλά θα υπάρξουν στιγμές που θα πω, "γιατί είμαι εδώ;¨. Οπότε θα είναι δύσκολο, κατά κάποιο τρόπο, αλλά θέλω να το κάνω πιο εύκολο. απολαμβάνοντας το τένις» ξεκαθάρισε η Χάλεπ.

Καλώς επέστρεψες, Σιμόνα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]