tracy_otto

Τρέισι Όττο: Έμεινε παράλυτη από επίθεση του συντρόφου της, επανήλθε και άρπαξε τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Πηνελόπη Γκιώνη

Αφού επέζησε από μια βίαιη επίθεση από τον πρώην φίλο της το 2019, που την άφησε παράλυτη και με σημαντικά τραύματα που άλλαξαν τη ζωή της, η Τρέισι Όττο κόντρα σε όλες τις πιθανότητες προκρίθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 στην τοξοβολία και τότε ξεκίνησε το όνειρό της…

Η ιστορία της Τρέισι Όττο από το χείλος του θανάτου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι μια απόδειξη της ανθεκτικότητας και της ελπίδας. Με ένα πνεύμα ακατάλυτο, μοιράζεται την ιστορία της όχι μόνο για να γιορτάσει τα επιτεύγματά της αλλά και για να εμπνεύσει άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές, υπάρχει δρόμος προς το φως και τον σκοπό.

Η Τρέισι Όττο, μια 28χρονη τοξοβόλος από την Τάμπα της Φλόριντα, εξασφάλισε τη θέση της στην ομάδα των ΗΠΑ για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αναλογιζόμενη: «Από το να βρίσκομαι στο νεκροκρέβατό μου μέχρι τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, είναι απλά ένα τρελό ταξίδι», είπε η Αμερικανίδα, αναλογιζόμενη την απίστευτη τροπή που έχει πάρει η ζωή της.

Το περιστατικό που της άλλαξε τη ζωή

Το ταξίδι της Όττο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες δεν αφορά μόνο τα αθλητικά της επιτεύγματα αλλά χαρακτηρίζεται και από ανθεκτικότητα απέναντι σε τεράστιες αντιξοότητες. Τον Οκτώβριο του 2019 δέχθηκε βίαιη επίθεση από τον πρώην σύντροφό της μέσα στο σπίτι της. Η επίθεση την άφησε παράλυτη από το στήθος και κάτω ενώ έχασε και το αριστερό της μάτι. Παρά τους τραυματισμούς που άλλαξαν τη ζωή της, η Όττο άρπαξε από τα μαλλιά τη δεύτερη ευκαιρία της στη ζωή.

Όπως αναφέρει το BBC, η Όττο μοιράζεται με ειλικρίνεια την οδυνηρή εμπειρία της για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. Τη νύχτα της επίθεσης, αφού είχε χωρίσει με τον πρώην σύντροφό της μόλις λίγες εβδομάδες πριν, εκείνος εισέβαλε στο σπίτι της οπλισμένος με διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροβόλου πιστολιού. Ο πρώην της τη μαχαίρωσε και την πυροβόλησε πολλές φορές, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα που την οδήγησαν ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Ο ίδιος καταδικάστηκε αργότερα σε 40 χρόνια φυλάκισης για τα εγκλήματά του.

Ένα νέο κεφάλαιο στην τοξοβολία

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά λόγω των αναπηριών της, συμπεριλαμβανομένων των δυσκολιών στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και των σωματικών λειτουργιών, η Όττο βρήκε παρηγοριά αλλά και δύναμη στην τοξοβολία. Τον Μάρτιο του 2021, άρχισε να προπονείται για ένα άθλημα το οποίο δεν είχε δοκιμάσει ποτέ ξανά. Χρησιμοποιώντας μια ειδικά σχεδιασμένη εξάρτυση και έναν ιδιαίτερο, προσαρμοστικό εξοπλισμό, ερωτεύτηκε γρήγορα την τοξοβολία και έβαλε στόχο να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Η αποφασιστικότητά της απέδωσε καρπούς όταν κατάφερε να προκριθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μέσα σε μόλις δύο χρόνια από την έναρξη του αθλήματος. «Ήθελα να πάω στους Παραολυμπιακούς Αγώνες αμέσως», θυμάται, αναδεικνύοντας τη φιλοδοξία της.

Ένα μήνυμα ελπίδας

Μέσα από το ταξίδι της, η Αμερικανίδα τονίζει τη σημασία του να μοιραστεί την ιστορία της για να εμπνεύσει άλλους που μπορεί να υποφέρουν σιωπηλά. «Υπάρχει τόσο πολύ σκοτάδι και μίσος και έτσι δεν μπορώ να μου δικαιολογήσω το να μη μιλάω γι' αυτό», λέει θέλοντας να μην ξεχάσει κανείς πως υπάρχει μπορεί να υπάρχει πάντα δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η Όττο κατάφερε να καταλάβει την όγδοη θέση στο ατομικό και την έκτη στο μεικτό ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε πως μαζί με τον σύντροφό της, Ρίκι Ρισλ, περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

Πηγή BBC

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]