Φαίνεται ότι υπάρχουν χημικές ουσίες και μικροπλαστικά σε όλα όσα τρώμε αυτές τις μέρες- Πόσο πρέπει να ανησυχούμε γι' αυτό;

Επιμέλεια: Newsroom
Φαίνεται ότι υπάρχουν χημικές ουσίες και μικροπλαστικά σε όλα όσα τρώμε αυτές τις μέρες- Πόσο πρέπει να ανησυχούμε γι' αυτό;
Είναι επιβλαβείς οι χημικές ουσίες στα τρόφιμα; Πόσο πρέπει να ανησυχούμε;

Είναι αρκετά εύκολο να αγοράσετε κονσέρβες, κατεψυγμένα τρόφιμα και άλλα συσκευασμένα είδη. Αλλά μια ματιά στης λίστα συστατικών μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε: Τι ακριβώς τρώτε; Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, όταν τα πρωτοσέλιδα αναφέρουν άγνωστα συστατικά, και χημικές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο.

Πολλά κοινά συστατικά σε τρόφιμα, όπως το ασκορβικό οξύ, τα νιτρικά, τα σουλφίδια, το βενζοϊκό νάτριο και το σορβικό κάλιο, μπορούν να μοιάζουν σαν μια ξένη γλώσσα. Αυτά τα συστατικά είναι συνήθως συντηρητικά τροφίμων, τα οποία επιτρέπουν στα τρόφιμα να διαρκούν περισσότερο. Και μερικές φορές είναι λιγότερο εκφοβιστικά όταν μεταφράζονται στην καθημερινή γλώσσα: το ασκορβικό οξύ, για παράδειγμα, είναι βιταμίνη C.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr