Έξω φρενών ο Πορτοσάλτε με 8χρονους μαθητές που κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους: «Είστε απαράδεκτη κυρία μου» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Έξω φρενών ο Πορτοσάλτε με 8χρονους μαθητές που κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους: «Είστε απαράδεκτη κυρία μου» (vid)
Ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, έγινε έξαλλος με αφορμή την κατάληψη σε σχολείο της Εύβοιας, καθώς μαθητές και γονείς ζητάνε να ακυρωθεί η απόφαση για λειτουργική υποβάθμιση του σχολείου τους.

Ένταση επικράτησε στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου και του Άρη Πορτοσάλτε ,«Live Yου», στον ΣΚΑΪ, όταν οι δύο δημοσιογράφοι έδωσαν τον λόγο στην Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πολυθέσιου Σχολείου Διρφύων στην Εύβοια, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από 8χρονους μαθητές.

Η κατάληψη ξεκίνησε με αφορμή τις πρόσφατες συνενώσεις-συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων από το Υπουργείο Παιδείας πολλές είναι οι καταγγελίες για παραλείψεις ελέω συγχωνεύσεων. Συγκεκριμένα, αυτήν την φορά έγινε καταγγελία από το δημοτικό σχολείο Διρφύων στην Εύβοια, ότι έχουν συμπτυχθεί οι αίθουσες.

Γονείς και μαθητές είναι σε κατάληψη, καθώς, τα παιδιά της τρίτης δημοτικού, από την σύμπτυξη των τμημάτων, διδάσκονται μαθήματα της τετάρτης δημοτικού.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι γονείς, τα παιδιά δεν πήραν καν τα βιβλία της τρίτης δημοτικού αλλά κατευθείαν της… τετάρτης. Οι γονείς και οι μαθητές κάνουν κατάληψη και απαιτούν δάσκαλο για να διδαχθούν τα σωστά μαθήματα.

Στη σημερινή εκπομπή, λοιπόν, ο Άρης Πορτοσάλτε ρώτησε την Φωτεινή Μακρή γιατί μαθαίνει τα παιδιά να κάνουν κατάληψη, με την Πρόεδρο να απαντάει ότι εδώ και αρκετές μέρες κανένας αρμόδιος δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα τους. Η ίδια είπε ότι και τα ίδια τα παιδιά επέλεξαν αυτόν τον τρόπο διεκδίκησης.

Αυτό ήταν κάτι που εξόργισε τον Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος είπε σε έντονο ύφος: «Μια ενήλικη γυναίκα λέει ότι το 8χρονο είπε να κάνουν κατάληψη... Είστε απαράδεκτη πλήρως. Είστε απαράδεκτη κυρία μου» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κυρία πρόεδρε, είναι απαράδεκτο τα παιδιά να μαθαίνουν σε κατάληψη. Εκμεταλλεύεστε τα παιδιά. Είναι άλλο θέμα το πρόβλημα και άλλο θέμα η εκμετάλλευση και δεν κάνω πίσω. Η κατάληψη είναι κάτι που δεν πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά. Δεν βάζουμε τα παιδιά μπροστά για να διαμαρτυρηθούμε στη κυβέρνηση»