Σεφ με δύο αστέρια Michelin εξηγεί γιατί το βρετανικό φαγητό είναι το καλύτερο στον κόσμο: «Είναι μίνιμαλ»

Επιμέλεια: Newsroom
Σεφ με δύο αστέρια Michelin εξηγεί γιατί το βρετανικό φαγητό είναι το καλύτερο στον κόσμο: «Είναι μίνιμαλ»
Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Σεφ παγκοσμίως, ο Jeremy Chan, εξηγεί γιατί το Βρετανικό φαγητό είναι το καλύτερο στον κόσμο.

Ο Jeremy Chan έχει μια διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία και πάει... κόντρα στο ρεύμα εξηγώντας πως το Βρετανικό φαγητό είναι ένα από τα αγαπημένα του και το καλύτερο στον κόσμο.

Ο Chan, είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Σεφ παγκοσμίως, μιας και διαθέτει εστιατόρια τα οποία έχουν βραβευτεί με το πολύτιμο αστέρι μαγειρικής, Michelin. O Jeremy διαθέτει το εστιατόριό, Ikoyi, στο Strand στο Λονδίνο, το οποίο έχει δύο αστέρια Michelin και κατατάσσεται το 42ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.

Μιλώντας στη MailOnline, δήλωσε: «Μου αρέσει να ζω στην Βρετανία, και πραγματικά αγαπώ την Βρετανική κουζίνα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη. Είναι μίνιμαλ, έχει ακριβώς ότι χρειάζεται ένα πιάτο. Κρέας, λαχανικά, απλή σάλτσα. Νομίζω ότι τα επιδόρπια είναι πολύ ανακουφιστικά.

 

«Έχει κακή φήμη αλλά δεν το καταλαβαίνω αυτό. Όταν πηγαίνω στην Ιαπωνία και σε άλλα μέρη, μου λείπει το άνετο φαγητό της Βρετανίας».

Ο Jeremy, ο οποίος ετοιμάζει την νέα του κουζίνα στο εστιατόριο του, ανέφερε πως πρόκειται να χρησιμοποιήσει όλη την... μαεστρία της Βρετανικής κουζίνας, βάζοντας στο κατάλογο ένα γεύμα το οποίο θα είναι ο ορισμός του «ζεστού και υγιεινού φαγητού».

«Μοιάζει κυριολεκτικά με σχολικό γεύμα. Αρνί. Καρότα. Κριθάρι. Είναι πραγματικά σπαρτιάτικο. Αλλά αυτό είναι που αγαπώ στο βρετανικό φαγητό είναι αυτό το ότι μπορεί να φαίνεται σπαρτιάτικο.» ανέφερε.