Νηρέας Χαλανδρίου: Η «κυψέλη» για τον υγρό στίβο στα βόρεια προάστια

Δημήτρης Ντζάνης
""
Από το 1989 ο ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου έχει τη δική του σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη των αγωνισμάτων της πισίνας, αποτελώντας φάρο για τον τρόπο λειτουργίας του για τον υγρό στίβο στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Για 30 και πλέον χρόνια ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Ο. Νηρέας Χαλανδρίου αποτελεί την «κυψέλη» για τα αθλήματα του υγρού στίβου στα βόρεια προάστια. Ξεκίνησε τις αθλητικές του δραστηριότητες το καλοκαίρι του 1991 με τα τμήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης.

Έχοντας να επιδείξει αξιόλογες επιτυχίες και διακρίσεις στις εθνικές κατηγορίες και διοργανώσεις, ο ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου έχει στελεχώσει εθνικά συγκροτήματα σε κάθε άθλημα, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας τον 2004, όταν και ο σύλλογος ανάδειξε επτά ολυμπιονίκες.

Με έδρα το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο του Δήμου Χαλανδρίου ο σύλλογος καλλιεργεί με ιδιαίτερη επιτυχία την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση.

kolimvitirio chalandriou
Το κολυμβητήριο του Νηρέα Χαλανδρίου

Ο σύλλογος λειτουργεί τμήματα υποδομών με περισσότερα από 650 μέλη σχολή κολύμβησης, η οποία δίνει έμφαση στην ολοκληρωμένη εκμάθηση μέσα από καινοτόμες προπονητικές μεθόδους, ενώ διατηρεί και ευρεία συνεργασία με ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Όμως δεν λείπουν και οι επιτυχίες για τα τμήματα υδατοσφαίρισης τόσο σε ηλικιακά, αλλά και σε εθνικά πρωταθλήματα.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών με 19 συνολικά συμμετοχές στην Α1 Εθνική κατηγορία, τον Ιούλιο του 2020 αγωνίστηκε στο Final 4 του Κυπέλλου, φθάνοντας μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Από τα σπλάχνα του Νηρέα Χαλανδρίου έχουν αναδειχθεί παίκτριες με τη δική τους σημαντική προσφορά στην υδατοσφαίριση που στελέχωσαν εθνικά συγκροτήματα.

Το τμήμα υδατοσφαίρισης ανδρών του Νηρέα Χαλανδρίου, έφθασε στην πιο σημαντική του στιγμή την αγωνιστική περίοδο 2021-22, όταν εξασφάλισε την άνοδό της στην Α1 κατηγορία.

nireas chalandriou

Η αθλητική δραστηριότητα του συλλόγου, με την τεχνική καθοδήγηση καταξιωμένων και έμπειρων προπονητών είναι πλούσια τόσο σε αγωνιστικές επιτυχίες όσο και στην ανάπτυξη και ανάδειξη νέων αθλητών.

nireas chalandriou

Παράλληλα με τις επί σειρά ετών δράσεις συμβολής στην τοπική κοινωνία, o AO Nηρέας Χαλανδρίου έχουμε οικοδομήσει ένα ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο με αυξημένη αναγνωρισιμότητα πολύ ευρύτερη της βάσης των 1000 μελών του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα