Ασημένιο μετάλλιο η σπουδαία εθνική πόλο νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Δημήτρης Ντζάνης
Η εθνική πόλο νεανίδων

bet365

H εθνική ομάδα νεανίδων μπορεί να ηττήθηκε από την Ισπανία με 11-9 στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, όμως έφθασε σε μια σπουδαία επιτυχία με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Το χρυσό μετάλλιο μπορεί να μην ήρθε από την εθνική ομάδα νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας, η Ισπανία έφθασε στην κορυφή, επικρατώντας με 11-9, όμως η ελληνική υδατοσφαίριση πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών στις ηλικιακές κατηγορίες.

Η 2η θέση στον κόσμο και το ασημένιο μετάλλιο αποτελούν μια σπουδαία επιτυχία για τις διεθνείς παίκτριες, και την τεχνικό Ευτυχία Καραγιάννη, με μια νέα φουρνιά να δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια.

Ένα μετάλλιο που ήρθε να προστεθεί στο χάλκινο που κατέκτησε η εθνική νέων γυναικών Κ19, πριν από τρεις εβδομάδες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

Στην απόλυτη ισορροπία ήταν το 1ο οκτάλεπτο, 2-2, με την Καραμπέτσου να είναι η σκόρερ της εθνικής ομάδας,.

Η Ισπανία είχε σταθερά το προβάδισμα ενός γκολ στη 2η περίοδο, με την Καραμπέτσου να ισοφαρίζει σε 3-3, την Κοβάτσεβιτς σε 4-4 και την Περαγκόν να κάνει το 5-4 για την Ισπανία.

Στην 3η περίοδο κρίθηκε σε μεγάλο ποσοστό ο τελικός, η Ισπανία προηγήθηκε με 6-4, αλλά η Κλαψιανού και Δρακωτού απάντησαν για το 6-6 (3:43), Όμως η Ισπανία μέχρι τη λήξη της περιόδου βρήκε τρία διαδοχικά γκολ, για το 9-6, αποκτώντας το πλεονέκτημα,

Η Φουράκη μείωσε 9-7, στα 5:20 πριν από το τέλος, όμως τα γκολ από την Γκρανέρο για το 10-7 και 11-8 στο 1:48, τελείωσαν την υπόθεση νίκη, με την Κοβάτσεβιτς να διαμορφώνει το τελικό 11-9.


MVP της διοργάνωσης η Καραμπέτσου

Η αρχηγός της εθνικής ομάδας Αριάδνη Καραμπέτσου, αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Η αριστερόχειρας περιφερειακή, πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό τουρνουά, όπου σημείωσε 15 τέρματα: τα τέσσερα στον ημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ και τρία στο σημερινό τελικό.

H Καραμπέτσου μαζί με την Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, επιλέχθηκαν στηn κορυφαία επτάδα του πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-4, 3-2

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά.

Ισπανία (Μαριάν Ντίαζ Λιζαράν): Ρομάν, Μουρίγιο 1, Κάπελ, Τσάμπο 1, Χιρόνες, Γκρανέρο 4, Τορέντε, Μπαριούσο 1, Πιτάρ 3, Μποϊχαντέρα, Μαρτίνεζ 1, Γκονζάλεζ, Ντίαζ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα