Ολλανδία - Ελλάδα 15-10: Αναμενόμενη ήττα και τώρα Γαλλία ή Γερμανία στα προημιτελικά η Εθνική (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Αμυνα της εθνικής πόλο γυναικών

bet365

Η διοργανώτρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία, επικράτησε εύκολα της Εθνικής μας με 15-10 και τώρα στα προημιτελικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περιμένει μία εκ των Γερμανία και Γαλλία.

Η Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Ελλάδα και πήρε τη νίκη με σκορ 15-10, καθώς και την πρωτιά στον Α' όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών.

Η διοργανώτρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια, μετά το πρώτο οκτάλεπτο ανέβασε στροφές, βρήκε κόντρα επιθέσεις απέναντι στην εθνική μας που είχε αργές επιστροφές (σκόραραν 4 φορές χωρίς άμυνα) και σε συνδυασμό με τα λάθη που είχε στις μεταβιβάσεις της, έχασε σχετικά εύκολα αν και στο 4ο οκτάλεπτο έδειξε σημάδια ζωής.

Πλέον, τα κορίτσια της Αλεξία Καμμένου, θα περιμένουν Γερμανία ή Γαλλία στα προημιτελικά και μετά, αν δε γίνει κάτι το συνταρακτικό, θα παίξει με την Ισπανία στα ημιτελικά. Στα θετικά του σημερινού αγώνα η εξαιρετική λειτουργία στην παραπάνω για την Ελλάδα (6/9).

Το ματς

Το ματς άρχισε με γκολ της Ελ. Πλευρίτου στην παραπάνω, αλλά με πέναλτι η Φαν ντε Κράατς ισοφάρισε αμέσως. Δευτερόλεπτα μετά, η Ξενάκη εκτέλεσε ξανά στην παραπάνω για το 1-2 υπέρ της εθνικής μας. Η Σλίκινγκ στην παραπάνω ισοφάρισε και η ντε Κράατς σε κόντρα έκανε το 3-2, αλλά η Νίνου έκανε το 3-3 ξανά στην παραπάνω (3/3 στην περίοδο η Ελλάδα). Η Σλοτ ομως έκανε το 4-3, με τέσσερα δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Με πέναλτι η Σλοτ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στις «οράνιε», αλλά η Ελληνιάδη με ένα πανέμορφο σουτ μείωσε σε 5-4.

Αμέσως η Σέβενιτς από θέση φουνταρτιστής έκανε το 6-4 και η Κράατς έκανε το 7-4 στην παραπάνω, σε μια φάση που αρχικά είχε δοθεί επιθετικό στην Ολλανδία, αλλά άλλαξαν άποψη οι διαιτητές. Η ίδια παίκτρια έκανε το 8-4, με το σκορ να ξεφεύγει υπέρ της διοργανώτριας και παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Σε νέα κόντρα η Γουλβς έκανε το 9-4 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο 10-4 η Χυδηριώτη σκόραρε μετά από ώρα για την ελληνική ομάδα και σε 11-6 στην παραπάνω με την Πάτρα, ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε σε 11-7 από δύσκολη γωνία, σκορ, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Στην πρώτη επίθεση η Ελευθεριάδου μείωσε 11-8 με μακρινό σουτ και η εθνική πήρε τάιμ άουτ σε κρίσιμη επίθεση στην παραπάνω αμέσως μετά.

Η Ολλανδία σταμάτησε το σουτ και μετά στην παραπάνω σκόραρε με την Σλοτ, για να σβήσει τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για επιστροφή στο ματς. Η Ξενάκη με γυρισμένη πλάτη σκόραρε για να μειώσει 12-9, αλλά η Σλοτ και πάλι σκόραρε από την περιφέρεια. Η Χυδηριώτη πάλι στην παραπάνω μείωσε σε 13-10, αλλά η Κράατς έκανε το 14-10 με το πέμπτο της τέρμα, με το σκορ να κλείνει τελικά στο 15-10.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 15-10

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 5-1, 2-3, 4-3

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ααρτς, Γόλβες 2, Σλίκινγκ 1, Φαν ντερ Σλοτ 4, Κούνινγκ 1, Φαν ντε Κράατς 5, Ρόγκε Β. 1, Σέβενιτς 1, Γιούστρα, Ρόγκε Λ., Μουλχούιζεν, τεν Μπροκ, Φαν ντεν Ντόμπελστιν.

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 1, Πλευρίτου Ε., Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη 1, Σταματοπούλου.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα