Γιέλενα Ντόκιτς: «Το βάρος θα αλλάξει, αλλά οι κακοί άνθρωποι θα παραμείνουν κακοί»

Δημήτρης Ντζάνης
Γιέλενα Ντόκιτς: «Το βάρος θα αλλάξει, αλλά οι κακοί άνθρωποι θα παραμείνουν κακοί»
Η Γιέλενα Ντόκιτς, πρώην Νο.4, απάντησε στο «body shaming» που δέχθηκε τις προηγούμενες ώρες, με αφορμή το βάρος της

Η Γιέλενα Ντόκιτς συστήθηκε στην παγκόσμια σκηνή του τένις το 1999 όταν σε ηλικία 16 ετών νικούσε στο Wimbledon τη Μαρτίνα Χίγκινς με 6-2 6-0.

Γεννημένη στο Όσιγιεκ της Κροατίας το 1983, η Ντόκιτς στο απόγειο της τενιστικής καριέρας της έφθασε μέχρι το Νο.4 του κόσμου (Αύγουστος 2002), έπαιξε ημιτελικό στο Wimbledon (2000), αλλά η συνέχεια στα κορτ δεν ήταν ανάλογη.

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η Ντόκιτς, κατηγόρησε τον πατέρα της για σωματική και ψυχική κακοποίηση στην αυτοβιογραφία της Unbreakable το 2017.

Από το 2005 ζει στην Αυστραλία, αλλάζοντας υπηκοότητα και ασχολείται με το τένις ως προπονήτρια και σχολιαστής. Στο Australian Open οι φίλοι του τένις τη βλέπουν να παίρνει τις πρώτες δηλώσεις εντός των κορτ.

 

Ήταν αυτή που πήρε τις πρώτες δηλώσεις από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αμέσως μετά τη νίκη του στον 3ο γύρο και ως παλιοί φίλοι άρχισαν τα παιχνίδια των ερωτήσεων. Είναι η ίδια η οποία δέχθηκε τις προηγούμενες ώρες απαράδεκτα μηνύματα με αφορμή το βάρος της.

Η Γιέλενα Ντόκιτς δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και τη Δευτέρα μέσα από το instagram έδωσε τη δική της απάντηση.

«Το "body shaming" και το "fat shaming" τις τελευταίες 24 ώρες ήταν τρελό», έγραψε στο Instagram η Ντόκιτς, προσθέτοντας πως τα σχόλια προήλθαν από όλον τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα από τη Σερβία

«Και ναι, πολλά από αυτά ήταν από γυναίκες» σημείωσε η Ντόκιτς και συνέχισε αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αηδιαστικό. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να ντρέπονται τόσο πολύ. Το πιο συνηθισμένο σχόλιο ήταν "τι της συνέβη, είναι τόσο μεγάλη";

Θα σας πω τι έγινε, βρίσκω τρόπο και επιβιώνω και παλεύω. Και πραγματικά δεν έχει σημασία τι κάνω και τι συνέβη, γιατί το μέγεθος δεν θα έπρεπε να έχει σημασία.

Η ευγένεια και το να είσαι καλός άνθρωπος έχει σημασία και όσοι από εσάς κακομεταχειρίζονται εμένα και άλλους, προφανώς δεν έχετε.

Αυτό που έχει σημασία είναι η διαδικτυακή σας κατάχρηση, ο εκφοβισμός και η χοντρή ντροπή.

Μπορώ και θα είμαι σε φόρμα για τον εαυτό μου και την υγεία μου, αλλά δεν θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Το βάρος θα αλλάξει, αλλά οι κακοί άνθρωποι θα παραμείνουν κακοί.

Είμαι εδώ, παλεύω για όλους εκείνους εκεί έξω που κακοποιούνται, ντροπιάζονται...

Δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, αλλά θα συνεχίσω να μιλάω ανοιχτά, να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για κάτι καλό και να υποστηρίζω άλλους ανθρώπους εκεί έξω και να δίνω στους άλλους φωνή, να προσπαθώ να κάνω τους άλλους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι και φοβισμένοι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα