Τιμ - Τσιτσιπάς 2-3: Ζόρικη πρόκριση, υπό το βλέμμα της Μπαντόσα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε το super tie break για να κάμψει την αντίσταση του Ντομινίκ Τιμ με 3-6, 7-6(1), 6-2, 6-7(5), 7-6(8) και να προκριθεί στον 2ο γύρο του Wimbledon, υπό το βλέμμα της αγαπημένης του Πάουλα Μπαντόσα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε το super tie break για να κάμψει την αντίσταση του Ντομινίκ Τιμ με 3-6, 7-6(1), 6-2, 6-7(5), 7-6(8) και να προκριθεί στον 2ο γύρο του Wimbledon.

Μια πρόκριση που επετεύχθη μπροστά στα μάτια της Πάουολα Μπαντόσα. Η Ισπανίδα βρέθηκε στο court 2 στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, καθώς είχε ολοκληρώσει νικηφόρα τον δικό της αγώνα στο court 15, με αντίπαλο την Άλισον Ρισκ (6-3, 6-3).

H αγαπημένη του Στέφανου Τσιτσιπά εμφανίστηκε στο 9ο γκέιμ του 5ου σετ, παίρνοντας θέση δίπλα στον Απόστολο Τσιτσιπά και παρακολούθησε την κορύφωση του αγώνα που είχε διάρκεια τρεις ώρες και 55 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς στο τέλος έφθασε στην πρόκριση και έκλεισε θέση για μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, τη συνάντηση με τον Άντι Μάρεϊ στον 2ο γύρο.

Υποτονικός Τσιτσιπάς, έχασε το πρώτο σετ

Με love game άρχισε το ματς ο Τιμ, αλλά με εξαιρετικό πρώτο σερβίς ο Στέφανος ισοφάρισε εύκολα. Σε μία συνήθη εικόνα ο Αυστριακός σημάδεψε στο σερβίς το μπάκχαντ του Τσιτσιπά και έφτασε στο 2-1 εύκολα.

Με slice, το οποίο τελευταία δεν χρησιμοποιεί συχνά, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με love game, όμως και πάλι ο αντίπαλός του σέρβιρε καλά και διατήρησε εύκολα το προβάδισμα στο σετ.

Ο Τιμ έφτασε σε δύο break point στη συνέχεια και με επιστροφή winner (κακή εκτίμηση του Στέφανου που πήγε να ανέβει στο φιλέ), έκανε το 4-2 και με love game στο 5-2 πολύ εύκολα.

Ο Στέφανος μετά από μία 3λεπτη διακοπή λόγω… ψιχάλας, μείωσε σε 5-3, αλλά ο Τιμ έκλεισε το σετ με λάθος του Τσιτσιπά.

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ με 13-5 αβίαστα λάθη, 0-4 άσους, 7-11 winners και μόλις 4 πόντους κερδισμένους στο σερβίς του αντιπάλου του.

Επέστρεψε δυναμικά για το 1-1

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με εύκολο 1-0 στο δεύτερο σετ, με τον αντίπαλό του να κρατά εύκολα το σερβίς του. Η εικόνα ήταν παρόμοια με αυτή του πρώτου σετ, καθώς ο μεν Τσιτσιπάς κρατούσε το service game του με καλά σερβίς, ενώ ο Τιμ έκανε το ίδιο, με τον Ελληνα τενίστα να προβληματίζει με τις κακές επιστροφές του.

Στο 3-3 με τον Στέφανο στο σερβίς, ο Τιμ έχασε για ένα… χιλιοστό ένα challenge και με άσους ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 4-3. Εκεί ήρθε και η διακοπή λόγω βροχής, με τους δύο παίκτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Με την επιστροφή στο κορτ έπειτα από 24 και πλέον ώρες των παικτών στο κορτ, ο Τομ ισοφάρισε σε 4-4, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4, έχασε set point στο 30-40 του 10ου game, με το σετ να κρίνεται στο tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς έφθασε στο 6-0 και πήρε το σετ με 7-6(1).

Ενα break έφερε την κυριαρχία και το 2-1

Ο Τιμ με ευκολία πήρε το εναρκτήριο game στο 3ο σετ, με τον Τσιτσιπά να απαντά για το 1-1. Το 3ο γκέιμ χρειάστηκε 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί, με τον Τσιτσιπά να προηγείται 0-40, συνολικά να σπαταλά πέντε ευκαιρίες για break, με τον Τιμ να αντέχει για το 2-1.

Δεν συνέβη το ίδιο στο 5ο game, με τον Τσιτσιπά να φθάνει στο 30-40, αυτή τη φορά να πετυχαίνει το break για το 3-2 και μετά να κυριαρχεί στο σετ και με επιμέρους 12-2 στους πόντους να κατακτά το σετ με 6-2.

Ο Τσιτσιπάς έδωσε ελπίδα στον Τιμ και 2-2

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε με δύο διαδοχικά love games, με το σετ να είναι ισορροπημένο, όσο όμως ο Τιμ διατηρούσε το σερβίς του αύξανε και τις πιθανότητές του να οδηγήσει τον αγώνα σε 5ο σετ.

Κάπως έτσι ο αυστριακός οδήγησε το σετ στο 6-5, στέλνοντας την πίεση στον Τσιτσιπά και εξασφαλίζοντας το tie break. Ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-6 και έστειλε το σετ στην έξτρα διαδικασία.

Εκεί ο Τιμ έφθασε πρώτος σε mini break για το 4-2, έφθασε στο 6-3 και σε τρία set points, ο Τσιστιπάς σερβίροντας «έσβησε» τα δύο, με τον Τιμ να κατακτά το σετ με 7-6(5) και όλα να κρίνονται στο 5ο.

Η Μπαντόσα πρόλαβε και είδε την πρόκριση

Ο Τσιτσιπάς με τρία διαδοχικά love games κάνει το 3-2 και τον Τιμ να έχει ισάριθμες απαντήσεις. Ο αυστριακός έχασε την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα στον αγώνα, μετά το 1ο σετ δημιούργησε break point (30-40) στο 7ο γκέιμ του 5ου σετ, με τον Τσιτσιπά να αντιδρά και να κρατά το προβάδισμα για το 4-3 και τον Τιμ να απαντά με love game για το 4-4.

badosa

Στο 9ο game στο court 2 εμφανίστηκε και η Πάουλα Μπαντόσα, που πρόλαβε να νικήσει την Αμερικανίδα Ρισκ 6-3, 6-3 στο court 15 και να φεύγει «σφαίρα» για το court 2, παίρνοντας θέση δίπλα στον Απόστολο Τσιτσιπά.

Η Ισπανίδα είδε τον Τσιτσιπά να προηγείται με 5-4, όμως τον αυστριακό να έχει εκ νέου απάντηση για το 5-5. Στο 12ο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς βρήκε match point στο 30-40, με τον Τιμ να στέλνει το σετ στο super tie break, εκεί ο Ελληνας παίκτης πιο ψύχραιμος πήρε τη διαδικασία με 10-8, μαζί το σετ και την πρόκριση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα