WRC – Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Σαρωτικός ο Νεβίλ, «σκούπισε» τον ανταγωνισμό (vid) 

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC – Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Σαρωτικός ο Νεβίλ, «σκούπισε» τον ανταγωνισμό (vid) 
Οδηγώντας ταχύτατα και χωρίς λάθη, ο Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport μπήκε με το... δεξί στη νέα σεζόν του WRC.

Με θριαμβευτικό τρόπο ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο – πρώτο του 2024 στο WRC – για τον Τιερί Νεβίλ. O Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στις τρεις ειδικές διαδρομές της Κυριακής, φθάνοντας σε μία δίκαιη νίκη, τη δεύτερη της καριέρας του στο Μόντε Κάρλο (μετά από εκείνη του 2020).

Μάλιστα εξασφάλισε το απόλυτο των 30 βαθμών, 18 από το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο, 7 από την πρώτη θέση της Κυριακής και 5 από τη νίκη στην Power Stage.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω τις λέξεις για να εκφράσω αυτό που νιώθω. Όλη κύλησαν εξαιρετικά αυτό το τριήμερο, ένιωθα πολύ άνετα μέσα στο αυτοκίνητο. Όλη η ομάδα έκανε εκπληκτική δουλειά και το όλο πακέτο δούλεψε πολύ καλά. Είναι ένα καλό σημάδι για το μέλλον, θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε τη δουλειά», τόνισε ο πανευτυχής Βέλγος.

Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Σεμπαστιάν Οζιέ (+16,1 δευτερόλεπτα) και Έλφιν Έβανς (+45,2 δλ.) της Toyota Gazoo Racing. Ο Γάλλος πήρε 24 βαθμούς και ο Ουαλός 21 βαθμούς. «Ήταν μία ωραία μάχη με τον Νεβίλ. Συγχαρητήρια, ήταν πολύ γρήγορος όλες τις μέρες», δήλωσε ο Οζιέ που δεν κατάφερε να φθάσει στη 10η νίκη του στο Μόντε Κάρλο. «Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι για να νικήσουμε. Υπήρχαν οι προϋποθέσεις, όμως δεν τα πήγαμε καλά το απόγευμα του Σαββάτου», πρόσθεσε ο Έβανς.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τάνακ (Hyundai), Φουρμό (Ford), Μίκελσεν (Hyundai(, Κατσούτα (Toyota), Λόπεζ (πρώτος στην κατηγορία WRC2 με Skoda), Ροσέλ (Citroen) και Γκριάζιν (Citroen).

WRC

Στους κατασκευαστές η Toyota έχει 46 βαθμούς, η Hyundai 45 και η M-Sport Ford 12 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Σουηδίας, σε χιονισμένες επιφάνειες, από 15 έως 18 Φεβρουαρίου.

» Τι έγινε το Σάββατο
» Τι έγινε την Παρασκευή
» Τι έγινε την Πέμπτη

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!