WRC - Πιο κοντά από ποτέ η διεξαγωγή αγώνα στις ΗΠΑ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WRC - Πιο κοντά από ποτέ η διεξαγωγή αγώνα στις ΗΠΑ
Μία νέα χώρα θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Το WRC επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντές του και να ανοιχτεί σε νέες αγορές στο προσεχές μέλλον. Η επέκτασή του σε τοποθεσίες που δεν βρίσκονται στο πρόγραμμα και θα το ωφελήσουν είναι μία από τις προτεραιότητες.

Οι ΗΠΑ είναι μία χώρα στην οποία το WRC θέλει αγώνα διακαώς. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απλό, διότι χρειάζεται χρόνος και κατάλληλη προετοιμασία τόσο από το πρωτάθλημα όσο και από τη διοργάνωση. Η προσπάθεια ένταξης της χώρας στο καλεντάρι ξεκίνησε την περασμένη χρονιά με ένα event επίδειξης το οποίο έγινε υπό την επίβλεψη της FIA.

Το πλάνο για τη διοργάνωση του Ράλλυ ΗΠΑ προβλέπει τη διεξαγωγή του στη Τσατανούγκα του Τενεσί. Οι ειδικές διαδρομές που θα χρησιμοποιηθούν θα βρίσκονται στο Εθνικό Δάσος Τσερόκι και στη γύρω περιοχή του Πολ Κάουντι.

Το εγχείρημα στηρίζει η Αμερικανική Λέσχη Ράλλυ, η Πολιτεία του Τενεσί, τοπικοί φορείς και διάφοροι χορηγοί. Στις 14-16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας στην περιοχή προδιαγραφών WRC.

Εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Ράλλυ ΗΠΑ θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του WRC από το 2026. Τελευταία φορά που έγινε αγώνας επί αμερικανικού εδάφους ήταν το 1988.

Ο θεσμός είναι αποφασισμένος να διεξάγει αγώνα στη χώρα, με τον διευθυντή αγώνων του WRC, Σάιμον Λάρκιν, να δηλώνει αισιόδοξος πως αυτό θα γίνει σύντομα: «Οι ΗΠΑ δεν θα είναι έτοιμες για αγώνα το 2025. Θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από έναν αγώνα ράλλυ. Θέλουμε να έχει μεγάλη επίδραση, διότι η αγορά είναι πολύ σημαντική. Έχουμε τοπική στήριξη από την Πολιτεία για να δημιουργήσουμε εκεί ένα δικό μας σπίτι. Χρειάζονται ακόμη ορισμένα δομικά θέματα να διευθετήσουμε».

Φωτογραφίες: flyin18T/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!