F1 - Ο Βολφ υπόσχεται αναβαθμίσεις για τη Mercedes και μάλιστα σύντομα

F1 - Ο Βολφ υπόσχεται αναβαθμίσεις για τη Mercedes και μάλιστα σύντομα
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG F1 μίλησε για τον αγώνα της ομάδας του στην Κίνα, τη λάθος κατεύθυνση στο στήσιμο της W15 και τις αναβαθμίσεις που έρχονται σύντομα.

Το Grand Prix Κίνας αποδείχθηκε ακόμη ένας αγώνας στο 2024 που η Mercedes κινήθηκε στη μετριότητα. Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να ξεπέρασε τα όρια της W15 E-Performanceστον Αγώνα Σπριντ με τη 2η θέση, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο Τζορτζ Ράσελ τερμάτισε στην 6η θέση τον αγώνα, ενώ ο Χάμιλτον ανέκαμψε από την κάκιστη 18η θέση που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές και πήρε την καρό σημαία στην 9η θέση. Όπως είχε αναφέρει από το Σάββατο ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έκανε πολύ μεγάλες αλλαγές στο στήσιμο του μονοθεσίου που δεν απέδωσαν καρπούς.

Ο επικεφαλής των «ασημένιων βελών», Τότο Βολφ, παραδέχθηκε την κατωτερότητα της W15 και αποκάλυψε πως έρχονται σύντομα αναβαθμίσεις: «Συνολικά δεν είμαστε καλοί. Είμαστε εντός της πρώτης 10άδας αλλά υστερούμε σε ρυθμό. Πρέπει να ψάξουμε για να βρούμε επιπλέον απόδοση. Έχουμε μια αναβάθμιση για το Μαϊάμι και μένει να δούμε τι θα μας δώσει».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πόση ταχύτερη θα γίνει η W15, o Βολφ ανέφερε: «Θα δούμε, ελπίζω πολύ».

Επιπλέον ο Αυστριακός αναφέρθηκε στις τεράστιες αλλαγές που έγιναν στο μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον ως μέρος των πειραμάτων των Γερμανών για να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Ο Βολφ παραδέχθηκε πως ήταν πολύ μεγάλο λάθος η προσέγγισή που ακολούθησαν στην Κίνα.

«Δεν έχουμε καλό μονοθέσιο. Πιστεύω πως μπορούμε να δούμε όλα τα λάθη που κάναμε με το μονοθέσιο. Θέλαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί στην προσέγγισή μας, να δούμε αν μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο set-up είναι αυτό που χρειάζεται το μονοθέσιο. Είδαμε τι έγινε με τον Λιούις, ο οποίος πήρε πάνω του τις αλλαγές που έγιναν. Μάλλον κάναμε ένα βήμα πιο πέρα απ’ όσο έπρεπε. Το μονοθέσιο από μόνο του δεν ήταν γρήγορο. Τον ακούγαμε να λέει πως δεν μπορούσε να στρίψει. Αυτό βλέπαμε κι εμείς στα δεδομένα μας. Ήταν λάθος να ακολουθήσουμε αυτή την προσέγγιση στο στήσιμο του μονοθεσίου», σχολίασε.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!