WRC, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένα Puma Rally1 πήρε σβάρνα πινακίδες κυκλοφορίας (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένα Puma Rally1 πήρε σβάρνα πινακίδες κυκλοφορίας (vid)
Επεισοδιακό αποδεικνύεται το ξεκίνημα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ για τον Πιερ-Λουί Λουμπέ.

Πρωταγωνιστής σε ένα περίεργο συμβάν ήταν ο Πιερ-Λουί Λουμπέ, που φέτος έχει πλήρες πρόγραμμα με την M-Sport, ως teammate του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Όιτ Τάνακ.

Ο Γάλλος ξεκίνησε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, πρώτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, με φιλοδοξίες. Όμως αποδεικνύεται πως η μάχη στις γαλλικές Άλπεις δεν είναι βόλτα στο πάρκο. Κι αυτό που του συνέβη στην πέμπτη ειδική διαδρομή ήταν ενδεικτικό.

Στη μήκους 14.55 χιλιομέτρων Brianconnet/Entrevaux 1, o 25χρονος χτύπησε σε πέτρα στην εσωτερική δεξιάς στροφής, πράγμα που αποσταθεροποίησε το Puma Rally1 και καθώς προσέγγιζε την αριστερή φουρκέτα που ακολουθούσε, έχασε τον έλεγχο.

Αυτό είχε ως συνέπεια να βγει εκτός δρόμου και να... «θερίσει» δύο πινακίδες! Δείτε το συμβάν και από τη θέση του οδηγού.

Σε εκείνη τη φάση του ράλλυ, ο Λουμπέ ήταν στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης. Όμως περαιτέρω προβλήματα στην επόμενη ειδική, τον έριξαν 25ο στο φινάλε του σκέλους, έχοντας χάσει ήδη 11 λεπτά σε σχέση με τον πρωτοπόρο Σεμπαστιέν Οζιέ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!