Αυτή είναι η κορυφαία έκδοση GT του Peugeot XP400 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Αυτή είναι η κορυφαία έκδοση GT του Peugeot XP400 (vid)
Η Peugeot Motocycles παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του δυναμικού της scooter XP400.

Από την πρώτη στιγμή που η Peugeot Motocycles πέρασε στα χέρια της ινδικής Mahindra πριν από περίπου 4 χρόνια γνωρίζαμε ότι ήταν θέμα χρόνου μέχρι η γαλλική μάρκα βρει ξανά το δρόμο της. Οι προβλέψεις όπως ήταν λογικό επιβεβαιώθηκαν, ωστόσο έπρεπε να βάλει το χεράκι της η γερμανική Mutares στην οποία πλέον ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας.

Πριν από μερικούς μήνες η Peugeot Motocycles παρουσίασε το κορυφαίο της scooter XP400 Allure. Το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των scooter περιπέτειας με έντονα χαρακτηριστικά μιας σκληρής προσωπικότητας για χρήση εντός και εκτός δρόμου. Για να δώσει ακόμα περισσότερες εκτός δρόμου δυνατότητες στο scooter η Peugeot πρόσθεσε πλουσιότερο εξοπλισμό.

Peugeot

Το XP400 GT διαθέτει έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 399 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 36,7 ίππους και 38,1 Nm ροπής ο οποίος συνοδεύεται από σύγχρονο σύστημα ψεκασμού. Οι πρώτες διαφορές της έκδοσης GT φαίνονται στους τροχούς οι οποίοι είναι ακτινωτοί 17 ιντσών εμπρός και 15 ιντσών πίσω με ελαστικά διπλής χρήσης Pirelli Scorpion STR. Οι αναρτήσεις έχουν αποκτήσει μεγαλύτερες διαδρομές τόσο στο ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός όσο και στο αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα παραμένουν ίδια με την έκδοση Allure.

Peugeot

Η Peugeot Motocycles έχει ενισχύσει το XP400 GT με μεγαλύτερη ρυθμιζόμενη ζελατίνα εμπρός, ενισχυμένη ποδιά στο κάτω μέρος και κάγκελα προστασίας. Η οθόνη είναι TFT 5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, ενώ ο αναβάτης απολαμβάνει επίσης σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, USB θύρα φόρτισης και μεγάλο χώρο αποσκευών κάτω από τη σέλα. Το μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες με την τιμή να βρίσκεται στο επίπεδο των 8.300 ευρώ.

Βίντεο παρουσίασης του XP400 GT.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!