Formula 1: Η μάχη της εκκίνησης από τη θέση των οδηγών (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η μάχη της εκκίνησης από τη θέση των οδηγών (vid)
Δείτε σε παράλληλες onboard λήψεις τι έγινε όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα στο Grand Prix της F1 στη Μελβούρνη.

Το φετινό Grand Prix Αυστραλίας αποδείχθηκε επεισοδιακό, με ατυχήματα, αυτοκίνητα ασφαλείας, κόκκινες σημαίες και πολλές μάχες εντός πίστας. Η πρώτη εξ αυτών, αφορούσε στην εκκίνηση του τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Επικεντρώνεται στην κόντρα των δύο οδηγών που μοιράστηκαν την πρώτη σειρά του grid του Άλμπερτ Παρκ. Στο πάνω μέρος της εικόνας πάμε βόλτα με την Red Bull RB19 του παγκόσμιου πρωταθλητή και μετέπειτα νικητή Μαξ Φερστάπεν και στο πίσω μέρος της εικόνας, με τη Mercedes-AMG W14 E Performance του Τζορτζ Ράσελ.

Παρότι έχουν αμφότεροι καλή αντίδραση, είναι ο Βρετανός αυτός που φτάνει στο σημείο του πρώτου φρεναρίσματος έχοντας ουσιαστικά πλασάρει το μονοθέσιό του με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να στρίψει και πρώτος.

 

Δείτε την εκκίνησή τους, στο video που ακολουθεί…

Ο Ράσελ μπήκε για αλλαγή ελαστικών λίγο πριν την κόκκινη σημαία, πράγμα που τον έριξε πιο πίσω στην κατάταξη, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, προδομένος για πρώτη φορά ως οδηγός της Mercedes από την υβριδική της μηχανή.

Όσο για τον Φερστάπεν, παρότι στον πρώτο γύρο έμεινε πίσω κι από τις δύο Mercedes, όταν έμεινε μπροστά του μόνο ο Λιούις Χάμιλτον, δεν κατάφερε να τον σταματήσει.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!