Formula 1: Το ατύχημα του Άλμπον από συγκλονιστική λήψη κάμερας 360o (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Το ατύχημα του Άλμπον από συγκλονιστική λήψη κάμερας 360o (vid)
Η έξοδος του οδηγού της Williams προκάλεσε την πρώτη κόκκινη σημαία του φετινού Grand Prix της F1 στην Αυστραλία.

Πέρυσι ο Άλεξ Άλμπον είχε κάνει μία εξαιρετική εμφάνιση στο Grand Prix Αυστραλίας. Παρότι είχε εκκινήσει τελευταίος, ακολούθησε εναλλακτική στρατηγική και κατάφερε να περάσει το μισό grid, τερματίζοντας τελικά δέκατος, κερδίζοντας κι ένα βαθμό – τον πρώτο του ως οδηγός της Williams Racing.

Φέτος, την εξαιρετική εμφάνιση την έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές. O 27χρονος κατάφερε να προκριθεί στο Q3 και εξασφάλισε την όγδοη θέση στο grid του τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Μάλιστα, είχε κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στον αγώνα, εκμεταλλευόμενος και την έξοδο του Σαρλ Λεκλέρ είχε ανέβει στην έκτη θέση, ανάμεσα στις δύο Aston Martin.

Ώσπου στον γύρο επτά, είχε έξοδο που προκάλεσε αρχικά είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα και στη συνέχεια καθεστώς κόκκινης σημαίας. O Ταϊλανδός έχασε τον έλεγχο της FW45 στη στροφή 7, κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά κι έπειτα το μονοθέσιό του ακινητοποιήθηκε πάνω στην αγωνιστική διαδρομή.

Η Formula 1 δημοσίευσε ένα video του ατυχήματος, από κάμερα 360o που είναι τοποθετημένη πάνω στο βρετανικό μονοθέσιο και δίνει ακόμα πιο δραματικό χαρακτήρα. Δείτε το πατώντας play…

Φωτογραφίες: Williams Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!