Απίστευτο: Αγωνιστικό αυτοκίνητο προσγειώθηκε στις κερκίδες (vid)

Απίστευτο: Αγωνιστικό αυτοκίνητο προσγειώθηκε στις κερκίδες (vid)
Αντιμέτωπος με ένα πάρα πολύ τρομακτικό ατύχημα σε δοκιμές στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας ήρθε ο οδηγός Άλεξ Αρέια.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του σήμερα έχουν τα τελευταία συστήματα ασφαλείας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να προκληθούν πολύ τρομακτικά ατυχήματα. Στο πλαίσιο των δοκιμών για τον αγώνα του Porsche Sprint Challenge Ibérica στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, ο τοπικός οδηγός Άλεξ Αρέια «είδε» το χάρο με τα μάτια του.

Η Porsche 911 GT3 Cup δεν φρέναρε ποτέ πριν τη στροφή 1 της διαδρομής, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με πολλά χιλιόμετρα στις προστατευτικές μπαριέρες. Η ορμή με την οποία χτύπησε το αγωνιστικό του Αρέια στα προστατευτικά ελαστικά είχε ως αποτέλεσμα να... απογειωθεί, να περάσει πάνω από το φράχτη και να προσγειωθεί στις - ευτυχώς άδειες σε εκείνο το σημείο - κερκίδες.

Όπως είναι λογικό, το συμβάν που καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο κάνει το γύρο του διαδικτύου στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πίστα, ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του, όμως το συμβάν τον τρομοκράτησε. Όπως δήλωσε, υπήρξε αστοχία στο σύστημα πέδησης και η 911 GT3 Cup του δεν φρέναρε ποτέ. Πριν τη στροφή 1 της πίστας του Πορτιμάο, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα αναπτύσσουν τις υψηλότερες τελικές ταχύτητες από κάθε άλλο σημείο της πίστας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!