Απίστευτα γυαλιά μοτοσικλέτας με Head-Up Display (vid)

Κώστας Παστρίμας
Απίστευτα γυαλιά μοτοσικλέτας με Head-Up Display (vid)
Η BMW Motorrad παρουσίασε μια μοναδική τεχνολογία σε γυαλιά μοτοσικλέτας.

Η BMW Motorrad φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρουσιάζει σποραδικά καινούρια μοντέλα, ειδικές εκδόσεις και επετειακές μοτοσικλέτες.

Στη διάρκεια του BMW Motorrad Days ξέφυγε από τα καθιερωμένα καθώς παρουσίασε τα καινοτόμα γυαλιά μοτοσικλέτας Smartglasses ConnectedRide. Τα γυαλιά παρέχουν στον αναβάτη την τεχνολογία head-up display, ήδη γνωστή στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και προβάλλουν όλα τα σχετικά δεδομένα, όπως πλοήγηση, ταχύτητα ή σχέση κιβωτίου, απευθείας στο οπτικό πεδίο του αναβάτη σε πραγματικό χρόνο.

BMW Motorrad

Τα Smartglasses ConnectedRide συνδέονται μέσω Bluetooth με την ειδική εφαρμογή της BMW Motorrad και τη μοτοσικλέτα. Ο αναβάτης επιλέγει που θα εμφανίζονται οι πληροφορίες στους φακούς ακόμα και κατά τη διάρκεια της οδήγησης από το χειριστήριο της μοτοσικλέτας και να εξατομικεύσει τα στοιχεία που θέλει να βλέπει.

BMW Motorrad

Τα γυαλιά διαθέτουν φακούς με πιστοποίηση φακών UVA/UVB, ενώ η BMW Motorrad προσφέρει δύο σετ φακών. Το ένα σετ είναι διάφανο και το δεύτερο είναι φιμέ για όλες τις ώρες του 24ώρου. Παράλληλα, για εκείνους που φοράνε γυαλιά οράσεως οι φακοί μπορούν να λειανθούν και να προσαρμοστούν στην απαιτούμενη οπτική οξύτητα από οπτικό με τη χρήση ενός προσαρμογέα RX. Τα Smartglasses ConnectedRide φορτίζονται μέσω θύρας USB και έχουν διάρκεια 10 ώρες χάρη στην μπαταρία λιθίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!