Εθεάθη το νέο Royal Enfield Scrambler 650

Κώστας Παστρίμας
Εθεάθη το νέο Royal Enfield Scrambler 650
Δοκιμές στους ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκίνησε η επόμενη μεγάλη δικύλινδρη της Royal Enfield.

Η Royal Enfield τα τελευταία δύο χρόνια έχει ρίξει το βάρος της στα μεσαία μονοκύλινδρα μοντέλα της. Έχουμε δει μέχρι τώρα πολλά νέα μοντέλα στα 350 κ.εκ. όπως το HNTR, το Classic και το Meteor, όπως επίσης το μοντέρνο Scram 411 και το επερχόμενο Himalayan με κινητήρα 450 κ.εκ.

Αντίθετα, στα μεγαλύτερα μοντέλα της ινδικής μάρκας με τον δικύλινδρο κινητήρα των 650 κ.εκ. έχουμε δει μόνο ένα φρέσκο μοντέλο, την Super Meteor 650 και μερικές ειδικές εκδόσεις των Continental GT και Interceptor 650. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι της Royal Enfield δεν προετοιμάζουν το έδαφος για κάτι καινούριο σε αυτήν την κατηγορία.

Royal Enfield

Είχαμε δει πριν από μερικούς μήνες ένα περίεργο scrambler μοντέλο να δοκιμάζεται στους δρόμους της Ινδίας από την Royal Enfield. Πλέον η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και μάλιστα εθεάθη στους δρόμους της Ευρώπης να δοκιμάζεται πριν μπει στη γραμμή παραγωγής.

 

Η Royal Enfield Scrambler 650 από τις κατασκοπευτικές εικόνες φαίνεται να ακολουθεί αρκετές από τις τεχνικές λύσεις που εφαρμόστηκαν στην Super Meteor 650. Για παράδειγμα οι αναρτήσεις είναι της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, τα φώτα είναι LED, οι τροχοί ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω και μονή εξάτμιση χαμηλά στη δεξιά πλευρά της μοτοσικλέτας.

Royal Enfield

Ο κινητήρας αναμένεται να μεταφερθεί αυτούσιος από την Super Meteor 650. Το δικύλινδρο σύνολο των 648 κ.εκ. αποδίδει 47 ίππους και 52 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Δεν αποκλείεται πάντως το νέο Scrambler 650 να το δούμε στην EICMA 2023.

photo credit: RideApart

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!