Η STRiX έχει την απόλυτη ηλεκτρική hard enduro 

Κώστας Παστρίμας
Η STRiX έχει την απόλυτη ηλεκτρική hard enduro 
Η σλοβενική STRiX κατασκεύασε μια ηλεκτρική enduro μοτοσικλέτα με ροπή μιας Porsche Taycan!

Η εταιρεία STRiX eMotors τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ασχοληθεί αποκλειστικά με συστήματα ηλεκτροκίνησης υψηλής απόδοσης για όλους τους τύπους των οχημάτων. Μέχρι τώρα δεν είχε κατασκευάσει κάποιο δικό της όχημα και έμενε μόνο στο να πουλάει τα συστήματά της σε μεγαλύτερους κατασκευαστές, ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα.

Ducati

Η πρώτη προσπάθεια της STRiX θα λέγαμε ότι είναι άκρως εντυπωσιακή και σίγουρα έχει στοιχεία που δεν συναντάμε στις μοτοσικλέτες enduro. Η χωμάτινη μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 95 ίππων και 1.050 Nm ροπής (!) νούμερα που προκαλούν ίλιγγο. Αν δίπλα σε αυτά τα νούμερα βάλουμε τα 118 κιλά βάρους της STRiX τότε έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό θηρίο.

Η STRiX μπορεί να μην έχει εμπειρία στην κατασκευή μοτοσικλετών, ωστόσο επέλεξε κορυφαία περιφερειακά σε αναρτήσεις και φρένα για να είναι σίγουρη ότι θα ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της μοτοσικλέτας. Από την άλλη η μπαταρία έχει χωρητικότητα 6,7 kWh και είναι πλήρως αδιάβροχη (όπως και όλα τα ηλεκτρικά συστήματα) προκειμένου να μπορεί να περάσει μέσα από ποτάμια και λασπωμένα μονοπάτια.

fr

Για να αποδείξει μάλιστα η STRiX ότι η μοτοσικλέτα της είναι «μάχιμη» η εταιρεία την παρουσίασε στις ειδικές δυνάμεις στρατού της Σλοβενίας. Παράλληλα, την έδωσε στις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ να την δοκιμάσουν σε συνθήκες μάχης και η μοτοσικλέτα πέρασε με άνεση την σκληρή διαδικασία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!