F1 - Ουγγαρία: To πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο

F1 - Ουγγαρία: To πρόγραμμα του Grand Prix αυτό το τριήμερο
Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται αυτό το τριήμερο, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να κατευθύνεται στο Χανγκάρορινγκ της Ουγγαρίας.

Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της Formula 1 επιστρέφει με το Grand Prix Ουγγαρίας το τριήμερο 19-21 Ιουλίου. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ ταξιδεύει στο Χανγκάρορινγκ για τον δέκατο τρίτο αγώνα της σεζόν και προτελευταίο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. Επιπλέον σηματοδοτεί το πέρασμα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο πρώτος αγώνας στην Ουγγαρία πραγματοποιήθηκε πίσω στο 1986. Η διαδρομή για πολλούς είναι το «Μονακό δίχως μπαριέρες», λόγω των κλειστών στροφών του και των μικρών ευθειών. Η διαδρομή στη σημερινή της μορφή έχει μήκος 4.381 μέτρα και αποτελείται από 14 στροφές. Την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν 70 γύρους. Τις περισσότερες νίκες έχει κατακτήσει ο Λιούις Χάμιλτον με 8. Νικητής το 2023 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Χάμιλτον με το 1:16,627.

Στον αγώνα του Σίλβερστον είδαμε τον Λιούις Χάμιλτον να επιστρέφει στις νίκες έπειτα από το 2021. Ο Βρετανός με τη βελτιωμένη W15 E-Performance κέρδισε στα ίσα και σήμανε την επιστροφή της Mercedes στη συστηματική διεκδίκηση νικών. Παράλληλα η McLaren Racing απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι το φόβητρο της Red Bull Racing, όμως ο Μαξ Φερστάπεν συνεχίζει να παίρνει το ένα θετικό αποτέλεσμα μετά το άλλο. Στην Ουγγαρία θα έχε ενδιαφέρον να δούμε τι αναβαθμίσεις θα έχει η κάθε ομάδα και ποια θα είναι η απάντηση της Scuderia Ferrari.

 

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στην Ουγγαρία. Με δεδομένο πως πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής φίρμας δεν αποκλείεται να δούμε δύο pit-stop.

To GP Μ. Βρετανίας θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του δέκατου τρίτου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα Grand Prix Ουγγαρίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 19 Ιουλίου

14:30-15:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 20 Ιουλίου

13:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE 16:40)

Κυριακή 21 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας (LIVE 15:30)

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Μπιτσικώκο να μιλούν για το πώς ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε στη Μ. Βρετανία και επέστρεψε στις νίκες στη Formula 1.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!