margarita_plevritou
04/01/2024
ΠΟΛΟ

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου θέλει τίτλο και Ολυμπιακή πρόκριση με την ομάδα της

Πηνελόπη Γκιώνη

Ολυμπιακή πρόκριση και Ευρωπαϊκός τίτλος. Αυτά είναι τα ζητούμενα για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, που ξεκινά την πορεία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινά στο Αϊντχόφεν με την αρχηγό της ομάδας, Μαργαρίτα Πλευρίτου, να εκφράζει τη μεγάλη πίστη της στις συμπαίκτριές της.

Το πόλο είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο πετυχημένο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Η επιτυχία της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 σφράγισε ουσιαστικά αυτή την άποψη και τώρα απομένει να δώσει συνέχεια σε αυτό η Εθνική ομάδα των γυναικών. Μπορεί να μη μιλάμε ακόμη για μία διάκριση στους Ολυμπιακούς, όμως αν η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινά την Παρασκευή 5/1, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός.

Η ομάδα έχει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει και στον ευρωπαϊκό θρίαμβο, κατακτώντας το χρυσό που της λείπει, αλλά και στην πρόκριση όπως τονίζει και η αρχηγός της ομάδας, Μαργαρίτα Πλευρίτου, μιλώντας στην ιστοσελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Πρώτος στόχος μας είναι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κάτι που μας λείπει ως εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα προφανώς και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί κορυφαίο στόχο μας. Αν πετύχουμε τον πρώτο θα έρθει αυτόματα και ο δεύτερος και θα αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό», εξηγεί η ίδια και συνεχίζει: «Κάναμε μια μικρή χρονικά προετοιμασία αλλά στον χρόνο που είχαμε κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Η προετοιμασία στη Γαλλία σίγουρα μας βοήθησε, παίξαμε και φιλικό παιχνίδι με μια γυναικεία ομάδα κάτι που μας είχε λείψει. Γενικότερα είναι πολύ θετικό το πρόσημο».

 πλεριτου μαργ

Η Ελλάδα, που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα ως δευτεραθλήτρια Ευρώπης, έχει κληρωθεί να βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία, την πάντα επικίνδυνη Ουγγαρία και την Κροατία. Η Πλευρίτου, γνωρίζοντας πολύ καλά τα δυνατά σημεία της ομάδας αλλά και όσα μπορούν να καταφέρουν, προτιμά να μην επικεντρωθεί σε μεμονωμένα παιχνίδια αλλά να εξηγήσει τη δυσκολία ολόκληρης της πορείας τους ως τον επιθυμητό στόχο:

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Ναι, είναι δύσκολος ο όμιλος μας αλλά δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε έτσι. Οφείλουμε σε όλα τα παιχνίδια να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό και παιχνίδι με παιχνίδι να κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και να είμαστε σταθερές στο στόχο μας. [...] Αν κάνουμε αυτό που μπορούμε, δεν χρειαζόμαστε τύχη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο, να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια, να μην αγχωθούμε.

Ναι, θέλουμε τον τίτλο, θέλουμε την πρόκριση στο Παρίσι. Αν το διασκεδάσουμε, το χαρούμε, όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Μπορούμε να παίξουμε πολύ ωραίο πόλο οπότε αν είμαστε πιο χαλαρές και σίγουρες για τη συμπαίκτριά μας δίπλα, θα έρθει πιο εύκολα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Σέ ένα προ-Ολυμπιακό όλα μπορεί να κριθούν σε ένα ματς, σε μια φάση. Το άγχος είναι τρομακτικό. Ενώ τώρα είχαμε και έχουμε τρεις ευκαιρίες να πάμε στο Παρίσι, από το Παγκόσμιο στη Φουκουόκα, το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο στη Ντόχα».

Η Πλευρίτου, που παίζει στην ομάδα για μία ακόμη φορά μαζί με τις δύο αδερφές της την Ελευθερία και τη Βασιλική και που θα γράψει την έκτη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τόνισε πως το μόνο πράγμα που θα πει στις συμπαίκτριές της είναι πως τις πιστεύει: «Ότι πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα, έχουμε κάνει το καλύτερο στην προετοιμασία, να μην αγχωνόμαστε, να κάνουμε αυτό που κάνουμε στις προπονήσεις, είμαστε έτοιμες, και όλα θα πάνε καλά, πολύ καλά».

Η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών ξεκινά την Παρασκευή 5/1, με τον αγώνα απέναντι στην Ολλανδία, στις 21:30. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3.

H Ελλάδα στο κυνήγι του «κρυμμένου» θησαυρού

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]