huyiu
27/06/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Εκτός Ολυμπιακών η Ελέιν Τόμπσον Χέρα, ανοίγει ο δρόμος για τη νέα χρυσή Ολυμπιονίκη των σπριντ

Πηνελόπη Γκιώνη

Η φοβερή Τζαμαϊκανή, Ελέιν Τόμπσον Χέρα, που από το 2016 έχει κατακτήσει πέντε χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, δεν θα αγωνιστεί στους ερχόμενους Ολυμπιακούς του Παρισιού και έτσι ανοίγει ο δρόμος για μία νέα χρυσή Ολυμπιονίκη σε 100μ και 200μ.

Η Ελέιν Τόμπσον Χέρα, που για πολλούς είναι η πραγματικά γρηγορότερη γυναίκα που έχει περάσει από τον στίβο, δεν θα αγωνιστεί στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και όπως όλα δείχνουν η εποχή της απόλυτης κυριαρχίας της ολοκληρώνεται.

Η Τζαμαϊκανή «βολίδα» είχε σβήσει τα όνειρα των αντιπάλων της για δύο συνεχόμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, αφού και στο Ρίο 2016 και στο Τόκιο 2020 είχε κάνει το double με χρυσά και στα 100μ και στα 200μ ενώ στο Τόκιο είχε πάρει και τρίτο χρυσό, με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ.

Η Τόμπσον-Χέρα, μετά από έναν τραυματισμό που υπέστη στε αγώνα στις ΗΠΑ στις 9 Ιουνίου προσπάθησε να ανακάμψει όμως δεν τα κατάφερε. Αρχικά είχε δηλωθεί να αγωνιστεί στα trials της Τζαμάικα και στα 100μ και στα 200μ όμως τελικά απέσυρε τη συμμετοχή της από το 200άρι. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά ανακοίνωσε πως δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τους τίτλους της καθώς έχει υποστεί μερική ρήξη στον αχίλλειο τένοντά της και δεν πρόλαβε να ανακάμψει.

Η ίδια, που αύριο 28/6 κλείνει τα 32 της, έγραψε στην ανακοίνωσή της πως πρόκειται για έναν μακρύ δρόμο (ώσπου να επανέλθει) αλλά είναι πρόθυμη να κάνει την επανεκκίνηση και να επανέλθει.

«Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να μοιράζεσαι τέτοια νέα. Αλλά στο Grand Prix της Νέας Υόρκης ένιωσα κάτι στον αγώνα και συνέχισα να πιέζω, μερικά βήματα πριν τη γραμμή του τερματισμού συνειδητοποιώ ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάθισα στο έδαφος γιατί δεν μπορούσα να ασκήσω καμία πίεση στο πόδι μου και με έβγαλαν από την πίστα. Πήγα γρήγορα να κάνω ιατρικές εξετάσεις και διαπίστωσα ότι έχω μια μικρή ρήξη στον αχίλλειο τένοντα. Αρκετά περίεργο είναι ότι γύρισα σπίτι με δυνατό mindset για να συνεχίσω να πιέζομαι και να προετοιμάζομαι για τα εθνικά trials, για μια ακόμη ευκαιρία για τους τρίτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά το πόδι δεν μου το επέτρεπε.

Είναι μακρύς ο δρόμος αλλά είμαι πρόθυμη να ξεκινήσω από την αρχή και να συνεχίσω να δουλεύω και να κάνω πλήρη αποκατάσταση και να συνεχίσω την καριέρα μου στον στίβο. Είμαι πληγωμένη και συντετριμμένη που θα χάσω τους Ολυμπιακούς φέτος, αλλά στο τέλος της ημέρας έτσι είναι ο αθλητισμός και η υγεία μου προηγείται.

Δεν ήταν το δώρο γενεθλίων που ήλπιζα, αλλά Θεέ μου, ό,τι κι αν μου επιφυλάσσεις, θα περιμένω και θα συνεχίσω να εργάζομαι για τους στόχους μου που δεν έχω πετύχει ακόμα. Σίγουρα θα παρακολουθώ ελπίζω από τις κερκίδες και θα ενθαρρύνω τη χώρα μου Τζαμάικα», έγραψε στην ανακοίνωσή της.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος για μία νέα χρυσή Ολυμπιονίκη τόσο στα 100μ όσο και στα 200μ, τις πρώτες (ή την πρώτη) από το 2012.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]