Οι αθλήτριες Γκρότους Χαντάβα και Ξανθοπούλου μίλησαν στο GWomen κα εξέφρασαν την αφοσίωσή τους στους υψηλούς στόχους της νέας άκρως ανταγωνιστική σεζον που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Αμφότερες τόνισαν τη σημασία της τηλεοπτικής προβολής για τον γυναικείο αθλητισμό και την επιρροή που μπορεί να έχει σε νέες γενιές, ενώ ελπίζουν ότι οι στόχοι τους θα προσελκύσουν περισσότερους φιλάθλους στο άθλημα.

Γκρότους στο GWomem: «Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα!»

Είναι η τέταρτη χρονιά σου στον Παναθηναϊκό. Σε καμία ομάδα δεν έχεις μείνει πάνω από τέσσερα χρόνια. Τι σε κράτησε στην ομάδα;

«Είναι αλήθεια! Είμαι πολύ καλά στην ομάδα και πολύ χαρούμενη που μένω. Μέχρι τώρα πετυχαίνουμε τους στόχους μας, αισθάνομαι σαν το σπίτι μου στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα!»

Ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη σεζόν;

«Είμαστε μεγάλη ομάδα, ο στόχος μας δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του κυπέλλου και του πρωταθλήματος».

Θα είναι η πρώτη χρονιά που θα δούμε το πρωτάθλημα στην τηλεόραση. Τι έχεις να σχολιάσεις γι' αυτό;

«Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό. Είναι ωραίο, σαν αθλητής, να δείχνεις τι μπορείς να κάνεις, και πολύ σημαντικό να μας βλέπουν νέα παιδιά».

Χαντάβα στο GWomen: «Είμαι χαρούμενη που επιστρέφω στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ έχουμε κοινούς στόχους που μας ενώνουν»

Επιστρέφεις ξανά στην Ελλάδα, ως αθλήτρια της ΑΕΚ αυτή τη φορά. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

«Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα, αλλά είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολύ δυνατές ομάδες. Όποιος θα είναι στην καλύτερη φόρμα στο τέλος, αυτός θα είναι και ο πρωταθλητής».

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η ομάδα έκπληξη;

«Θεωρώ ότι έχει κάνει μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα ο Πανιώνιος, ο ΠΑΟΚ και η Σαντορίνη, που είναι πάντα από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος».

Έχεις αγωνιστεί και σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, μετά πήγες στην Ιαπωνία. Ήταν εύκολη η απόφαση να γυρίσεις στην Ελλάδα;

«Ναι, η Ιαπωνία ήταν μια μοναδική εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσκολη! Με κούρασε πολύ σωματικά, γιατί εκεί κάναμε προπονήσεις κάθε μέρα για 8 ώρες. Ένας από τους λόγους που γύρισα είναι και η ψυχολογία μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα βρήκα με την ΑΕΚ και έχουμε τους ίδιους στόχους για τη σεζόν».

Ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα;

«Ναι, ήταν, όλες οι ομάδες εκεί έχουν πολύ καλή άμυνα, και ομάδες με καλή άμυνα είναι πάντα πιο ανταγωνιστικές»

Τι έχεις να σχολιάσεις για την τηλεοπτική προβολή που θα έχει φέτος το πρωτάθλημα;

«Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί προσπαθούσαμε πολλά χρόνια να υπάρχει τηλεοπτική προβολή και στο δικό μας άθλημα. Είναι ένα βήμα για να γίνει πιο δημοφιλές και για τα μικρά παιδάκια να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα».

Ξανθοπούλου στο GWomen: «Στον ΠΑΟΚ, οι στόχοι μας είναι πάντα υψηλοί, το γήπεδο της Μίκρας έχει γίνει ένα βολεϊκό στολίδι»

Ποιοι είναι οι στόχοι της σεζόν για τον ΠΑΟΚ;

«Όταν παίζεις σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο, δεν μπορείς παρά να έχεις υψηλούς στόχους. Έτσι, και εμείς έχουμε τους υψηλότερους στόχους, και θα θέλαμε να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο».

Το γεγονός ότι παίζετε σε ένα νέο γήπεδο, τι σημαίνει για εσάς;

«Το γήπεδο της Μίκρας έχει γίνει κατεξοχήν ένα βολεϊκό γήπεδο, και ευχαριστούμε πολύ όσους εισηγήθηκαν για αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι υπάρχουν τέτοια γήπεδα. Ο χώρος έχει αλλάξει και η όψη του είναι πραγματικά άψογη».

Τι έχετε να σχολιάσετε για την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος;

«Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ από έναν αγώνα που είδα στην τηλεόραση πριν από 18 χρόνια. Η προβολή στην τηλεόραση είναι μια δικαίωση για εμάς, και ευχαριστούμε όσους εισηγήθηκαν για κάτι τέτοιο. Εύχομαι πραγματικά και ελπίζω να γίνουμε μια επιρροή για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα».

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η ομάδα έκπληξη;

«Όσες φορές το έχω σκεφτεί και το έχω συζητήσει, δεν μπορώ να έχω μια ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό μου, γιατί το πρωτάθλημα έχει ανέβει τόσο πολύ που δεν μπορείς να προβλέψεις. Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στην τηλεόραση».

Πιστεύετε ότι η προβολή στην τηλεόραση θα είναι η ευκαιρία για να γίνει το βόλεϊ ένα επαγγελματικό άθλημα;

«Είναι ένα βήμα, μια πολύ καλή αρχή, γιατί πλέον οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόμαστε μας παίρνουν σοβαρά. Κάνουν πράξη αυτά που λένε και προσπαθούν σκληρά. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, και το εκτιμάμε ως αθλήτριες».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]