F1 - Καναδάς: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

F1 - Καναδάς: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στον κόσμο της Formula 1, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να κάνει το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.

Έπειτα από δύο εβδομάδες διακοπής ο μαγικός κόσμος της Formula 1 επιστρέφει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, με το όγδοο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν να είναι το Grand Prix Καναδά, το τριήμερο 16-18 Ιουνίου. Ομάδες και οδηγοί, έπειτα από τον αγώνα στην Ισπανία, ταξιδεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για ένα δημοφιλή σταθμό της σεζόν.

O αγώνας στο Μοντρεάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πίσω στο 1978 και πρώτος νικητής ήταν ο Ζιλ Βιλνέβ. Το σιρκουί έχει πάρει το όνομα του Καναδού και είναι ένα από τα αγαπημένα των οδηγών. Η διαδρομή έχει μήκος 4.361 μέτρα, αποτελείται από 14 στροφές και διαθέτει τρεις ζώνες DRS. Την Κυριακή οι οδηγοί θα καλύψουν 70 απαιτητικούς γύρους, σε έναν αγώνα στον οποίο περιμένουμε αρκετή δράση. Τις περισσότερες νίκες έχουν οι Λιούις Χάμιλτον και Μίκαελ Σουμάχερ με 7, ενώ νικητής το 2022 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Το ρεκόρ πίστας έχει επιτευχθεί από τον Βάλτερι Μπότας στο 1:13,078.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο Μαξ Φερστάπεν έχει το πάνω χέρι με 170 βαθμούς, έναντι 117 του Σέρχιο Πέρεζ. Η Red Bull Racing βλέπει τον ανταγωνισμό να φέρνει συνεχώς αναβαθμίσεις και αυτό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη δυναμική των μονοθεσίων. Στην Ισπανία η Mercedes-AMG έκανε ένα μεγάλο βήμα εμπρός αναφορικά με την ταχύτητα της W14, ενώ η Scuderia Ferrari δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει πλήρως τις νέες της αναβαθμίσεις. Στον Καναδά αναμένεται να δούμε την Aston Martin με ένα πολύ σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων που στοχεύει στο να βελτιώσει την απόδοση της AMR23.

 

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Μοντρεάλ. Με δεδομένο πως πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της ιταλικής φίρμα, θα έχει ενδιαφέρον το αν θα δούμε ποικιλομορφία στις στρατηγικές, εφόσον ο αγώνας διεξαχθεί υπό στεγνές συνθήκες. Δείτε περισσότερα για τα ελαστικά πατώντας εδώ.

Pirelli F1

To GP Καναδά θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μεταδόσεων και εκπομπών, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε όλη τη δράση του έβδομου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα GP Καναδά σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 16 Ιουνίου

20:30-21:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

00-00-01:00 (ξημερώματα Σαββάτου) – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 17 Ιουνίου

19:30-20:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

23:00-00:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 18 Ιουνίου

21:00 - Αγώνας (LIVE)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!